Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Городоцька місцева прокуратура інформує

Дата: 22.01.2021 13:52
Кількість переглядів: 365

Інформація про результати діяльності місцевої прокуратури

за 2020 рік

Статтею 131-1 Конституції України на органи прокуратури покладено виконання трьох функцій, на реалізації яких у минулому році концентрувались зусилля місцевої прокуратури.
Упродовж першого півріччя 2020 року процесуальними прокурорами до суду скеровано обвинувальні акти у 66 кримінальних провадженнях стосовно 69 осіб,підозрюваних у вчинені кримінальних правопорушень.
Процесуальними керівниками місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення в суді у 60 кримінальних провадженнях, які судом розглянуто, у тому числі 25 з ухваленням обвинувального вироку.
Стороною обвинувачення в суді доведено вину мешканця району, який обвинувачувався у вчиненні крадіжок у чотирьох мешканців навколишніх сіл та нанесенні тілесних ушкоджень, тобто у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.185, ч.3 ст.185, ч.1 ст.125, ч.2 ст.125 КК України.
Правопорушник протягом 2019 – 2020 років на території Віньковецького здійснив 4 епізоди крадіжок майна громадян та неодноразово наносив тілесні ушкодження своїй знайомій.
Як наслідок, вироком Віньковецького районного суду за принципової позиції прокуратури, винній особі призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі.
Всього, упродовж 2020 року прокурорськими працівниками місцевої прокуратури здійснювалося процесуальне керівництво у понад 538 кримінальних провадженнях, які розслідувалися СВ та СД Віньковецького ВП Ярмолинецького ВП ГУНП в Хмельницькій області.
В ході здійснення процесуального керівництва, процесуальними керівниками за вказаний період слідчим надано 42 письмових вказівки.
Упродовж поточного року місцевою прокуратурою погоджено 12 клопотань слідчих про обрання запобіжних заходів підозрюваним особам, у 9 випадках фігурантам проваджень визначені ті запобіжні заходи, з клопотаннями про обрання яких зверталась місцева прокуратура.
Окрім цього, упродовж поточного року місцевою прокуратурою також проводилась цілеспрямована робота з забезпечення законності при виявленні працівниками поліції фактів готування до вчинення злочинів, розшуку злочинців та безвісно зниклих осіб.
Упродовж 2020 року відділом місцевої прокуратури пред’явлено 15 позовних заяв на загальну суму 912 тис. грн., 13 з яких на суму 912 тис. грн. розглянуто та задоволено судом. 1 позовна заява перебуває на розгляді у суді.
Виконано 11 рішень суду за позовами прокурора на суму 900 тис. грн., та повернуто у державну власність 10 земельних ділянок, загальною площею 10 га.

Окрім того, в ході реалізації представницьких повноважень місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування 3 кримінальних провадження, з яких: 1 – у сфері земельних відносин та 2 – у бюджетній сфері.
Так, прокурорами Віньковецького відділу Городоцької місцевої прокуратури доведено вину мешканки району, яка обвинувачувалася у вчиненні шахрайських дій при отриманні щомісячної грошової по догляду за особою з інвалідністю.
Встановлено, що місцева жителька шляхом внесення неправдивих відомостей, з метою заволодіння бюджетними коштами, за період з 01.01.2018 по 17.03.2020 власноручно заповнювала та подавала до управління соціального захисту населення
Віньковецької РДА заяви з додатками про призначення щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю, яка за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за такою особою з інвалідністю, а саме за своїм чоловіком. Разом з тим, в ході перевірки встановлено, що особа такого догляду за не здійснювала та з останнім не
проживає з січня 2018 року. У зв’язку із цим, громадянці зайво нараховано та виплачено бюджетні кошти в сумі 42654 грн.
Вироком Віньковецького районного суду засудженій призначено покарання у виді штрафу.
Упродовж 2020 року відділом місцевої прокуратури пред’явлено 1 позовну заяву про витребування земельної ділянки, площею 2 га, вартістю 120 тис. грн. , яка знаходиться на території Зіньківської ОТГ. На даний час позов перебуває на розгляді у суді.
Протягом 2020 року до місцевої прокуратури надійшло надійшло 64 звернення. Із вказаної кількості звернень 22 розглянуто відділом місцевої прокуратури, у інші відомства для вирішення направлено 42 звернення, надано роз’яснення по 22 зверненнях.


Виконувач обов’язків керівника Городоцької
місцевої прокуратури                                                                                                                           Р. ОлійникФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь