Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шахрайські дії із земельною ділянкою

Дата: 18.02.2021 17:01
Кількість переглядів: 450

 

При вивченні питань щодо законності надання земельних ділянок державної власності встановлено, що у 2017 році за наказом Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області було затверджено проект землеустрою щодо відведення жителю міста Хмельницького, земельної ділянки площею 2 га, Старопісочанської сільської ради Городоцького району Хмельницької області та передано її у власність для ведення особистого селянського господарства.

Таким чином, громадянин використав своє право на безоплатну передачу йому земельної ділянки із земель державної або комунальної власності в розмірі не більше 2,0 га для ведення особистого селянського господарства, яке закріплене пунктом «б» ч.1 ст.121 Земельного кодексу України.

Однак, достовірно знаючи про те, що згідно з ч.4 ст.116 Земельного кодексу України, передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених цим Кодексом, провадиться один раз по кожному виду використання, та розуміючи що він вже використав своє право на безоплатну передачу йому земельної ділянки із земель державної власності в розмірі 2,0 га для ведення особистого селянського господарства, закріплене пунктом «б» ч.1 ст.121 Земельного кодексу України, маючи умисел, спрямований на заволодіння шляхом обману земельною ділянкою державної форми власності, розташованої на території Хмельницької області та переслідуючи корисливий мотив, звернувся із заявою до Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області щодо отримання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної форми власності орієнтовною площею 2,0 га з метою подальшої передачі безоплатно у власність для ведення особистого селянського господарства за межами населених пунктів Великоолександрівської сільської ради Віньковецького району, Хмельницької області  в якій зазначено дані щодо не використання ним свого права на безоплатну приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Внаслідок вищезазначених, умисних злочинних дій, мешканець м. Хмельницького незаконно отримав у власність земельну ділянку площею 2,0 га для ведення особистого селянського господарства, яка розташована за межами населених пунктів Великоолександрівської сільської ради Віньковецького району Хмельницькій області.

Так, за вказаним фактом у січні 2021 року відділом місцевої прокуратури внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення та направлено обвинувальний акт до суду.

05.02.2021 ухвалою Віньковецького районного суду, жителя м. Хмельницького звільнено від кримінальної відповідальності на підставі ст. 45 КК України, у зв’язку з дійовим каяттям.

Так, при винесенні вказаного рішення судом враховано, те, що особа притягується до кримінальної відповідальності вперше, щиро покаявся, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення, а також те, що незаконно отриману земельну ділянку було повернуто у державну власність.

 

 

Прокурор Віньковецького відділу

Городоцької місцевої прокуратури                                                       Н.Козел


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь