Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Отримали щеплення залишковими дозами вакцини від Covid-19.

Дата: 23.03.2021 14:47
Кількість переглядів: 728

Виклик сьогодення для медичних працівників - це епідемія Covid-19. Медики наголошують на погіршенні епідеміологічного стану. Тому, 19 березня розпочався І етап добровільної вакцинації проти вірусу на території Віньковецької селищної ради,вакцинувалися медики громади.

23 березня  було проведено щеплення публічних осіб Віньковецької селищної ради згідно Наказу №443 Міністерства охорони здоров’я, де зазначено, що керівники, публічні та громадські діячі можуть отримати щеплення залишковими дозами вакцини з метою популяризації вакцинації.

«Першопрохідцями» були Володимир Лужняк – Віньковецький селищний голова, Віталій Піменов – депутат Віньковецької селищної  ради,голова фракції «Слуга Народу» та Богдана Гарбуз, завідувач сектору інформаційної політики. Особистим прикладом демонструємо, що вакцинація безпечна та необхідна.

Міністр охорони здоров’я,Максим Степанов вказав, що вакцинація не дає 100% захисту проти коронавірусу. При цьому уточнив, у який період після ін'єкції препарату починає вироблятися імунітет.
"Імунітет починає формуватися від 14-го до 22-го дня після вакцинації. У світі немає жодної вакцини від будь-якої хвороби, яка на 100% захищала б від захворюваності. Якийсь відсоток людей точно не захворіє, який може захворіти, але людина буде хворіти легким або безсимптомним способом, не вимагаючи кисневої терапії, реанімації, ця людина точно буде жити. Це і називається ефективність. Вакцина дорівнює життя", - підкреслив він.
В Україні побічні ефекти після щеплення проти коронавірусу зафіксовані менше, ніж у 0,5% випадків.

Нагадаємо,що вчора на нараді директор Віньковецької БЛ С.Ковальський наголосив на важливості процесу вакцинування населення,закликав усіх працівників ради особистим прикладом розвінчувати фейкові матеріали щодо кампанії антивакцинації. Адже, завантаженість лікарень зростає,лікарів фізично не вистачає для оперативного реагування,тому найкращий спосіб вберегтися – це вакцинація, яка є цілком безпечною і вже перевіреною на лікарях Віньковецької БЛ та ПМСД. 
Усім, хто має намір вакцинуватися, необхідно зв’язатися зі своїм сімейним лікарем, проконсультуватися та записатися на вакцинацію,або ж записатися дистанційно у додадку «Дія»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь