Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підготовка до сесії

Дата: 24.03.2021 14:38
Кількість переглядів: 951

 Завтра, 25 березня о 10:00 відбудеться пленарне засідання V сесії Віньковецької селищної ради VIII скликання.

Напередодні з 18 по 22 березня відбулися засідання постійних депутатських комісій. В ході жвавих дискусії та тривалого обговорення були внесені зауваження та поправки у проєкти рішень, що винесені на порядок денний сесії селищної ради.

Ознайомитися із порядком денним можна за посиланням: ПОРЯДОК ДЕННИЙ

Зокрема, постійна комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, прав людини, законності, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, зв’язків з виконавчими структурами, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян та засобами масової інформації, освіти, культури, молоді і спорту, охорони здоров’я соціального захисту населення та інших гуманітарних питань засідала 19 березня та розглянула проєкти рішень затвердження положень, що регулюють діяльність селищної ради, розглянула та винесла на сесію затвердження ряду програм. Зокрема, варті уваги: Про визнання повноважень депутата Віньковецької селищної ради VІІІ скликання, про внесення змін до рішення селищної ради від 01 грудня 2020 року №8-1/2020.

Нагадаємо, на минулій сесії голосуванням було призначено на посаду заступника голови селищної ради депутата фракції «За майбутнє». Морозовський В.Н. склав повноваження депутата селищної ради. Згідно проєкту рішення, селищна рада має визнати повноваження Ткачук Оксани Анатоліївни, депутатки Віньковецької селищної ради Хмельницького району Хмельницької області восьмого скликання, обраної на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року та зареєстровану Віньковецькою селищною територіальною виборчою комісією у багатомандатному виборчому окрузі.

Також необхідно внести зміни у рішення «Про затвердження персонального складу постійних комісій Віньковецької селищної ради VIIІ скликання» - виключити зі складу постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, економіки, промисловості, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва члена комісії Морозовського Віктора Нарцисовича і включити Ткачук Оксану Анатоліївну.

Крім того, на комісії розглянули проєкт рішення «Про звернення до Верховної Ради України щодо прийняття в другому читанні і в цілому законопроектів №2194 та №2195». Селищна рада вирішила Звернутися до Верховної Ради України щодо прийняття в другому читанні і в цілому законопроекту 2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» та законопроекту 2195 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони» (звернення додається).

На засіданні постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту і зв`язку 19.03.2021р. обговорювались та виносились на розгляд сесії різноманітні питання, зокрема про надання дозволу комунальному підприємству «Віньковецький комунсервіс» Віньковецької селищної ради на внесення змін до переліку видів економічної діяльності. Після прийняття рішення селищної ради КП «Віньковецький комунсервіс» зможе надавати такі послуги:

43.21 Електромонтажні роботи;

43.29 Інші будівельно-монтажні роботи;

43.31 Штукатурні роботи;

43.33 Покриття підлоги й облицювання стін;

43.34 Малярні роботи та скління;

43.39 Інші роботи із завершення будівництва;

43.91 Покрівельні роботи;

33.14 Ремонт і технічне обслуговування електричного устаткування;

37.00 Каналізація, відведення й очищення стічних вод;

38.11 Збирання безпечних відходів;

39.00 Інша діяльність щодо поводження з відходами;

41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель;

42.11 Будівництво доріг і автострад;

42.13 Будівництво мостів і тунелів;

42.21 Будівництво трубопроводів;

42.22 Будівництво споруд електропостачання та телекомунікацій;

42.91 Будівництво водних споруд;

43.12 Підготовчі роботи на будівельному майданчику;

77.12 Надання в оренду вантажних автомобілів;

77.32 Надання в оренду будівельних машин і устаткування.

 

Постійна комісія з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва, архітектури, охорони історичних пам`яток на порядок денний засідання винесла проєкти рішень на основі 290 заяв, крім того, розглянули та винесли на сесію питання Про внесення змін до рішення селищної ради від 25 лютого 2021 року №7-4/2021 Про затвердження Програми розвитку земельних відносин Віньковецької селищної ради на 2021-2023 роки.

Нагадаємо, що основною метою Програми розвитку земельних відносин на території Віньковецької селищної ради на 2021-2023 роки є забезпечення ефективного використання та підвищення цінності земельних ресурсів. Ознайомитися зі змінами можна за посиланням нижче.

Про затвердження Положення про порядок надання земельних ділянок громадянам на території Віньковецької селищної ради.

Це Положення розроблене і буде використовуватися при умові наявності на території Віньковецької селищної ради вільних земельних ділянок, які відповідно до вимог чинного законодавства можуть бути надані громадянам. Основною метою запровадження Положення є створення рівноправних та прозорих умов наділення земельних ділянок, використання їх за цільовим призначенням, забезпечення доцільного, економічного та ефективного використання і розпорядження землями, задоволення потреб територіальної громади селища та справедливої реалізації прав громадян на отримання земельних ділянок.

Постійна комісія з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, економіки, промисловості, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва розглянула та винесла на розгляд сесії ряд рішень.

Зокрема, «Про затвердження Програми підвищення якості обслуговування платників податків та розвитку інформаційної мережі Віньковецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області на 2021-2022 роки». Дана програма розроблена для застосування більш якісних технологій надання ДПІ адміністративних послуг із застосуванням сучасної комп’ютерної техніки, що дає можливість отримати оперативно відомості з інформаційних ресурсів Центральної бази даних ДПС України, а також ефективно використати інформацію із зовнішніх джерел. Виконання даної Програми дасть змогу забезпечити більш якісне обслуговування платників податків та виконання функцій органів податкової служби.

«Про затвердження Програми охорони навколишнього природного середовища на 2021 рік». Програма розроблена з метою реалізації державної політики України в галузі довкілля, забезпечення екологічної безпеки, захисту життя і здоров’я мешканців населених пунктів від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища, досягнення гармонії взаємодії суспільства і природи. Реалізація Програми передбачає досягнення таких цілей:

- забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, знешкодження і захоронення відходів;

- недопущення забруднення, засмічення та виснаження водойм, систематичне очищення від забруднення;

- озеленення території населених пунктів, належне утримання існуючих парків та скверів;

- придбання та обладнання спеціальних контейнерів для збору, транспортування, складування твердих побутових відходів;

- ліквідація стихійних сміттєзвалищ, не допущення їх повторного утворення;

- впровадження роздільного збирання твердих побутових відходів.

 

«Про затвердження Програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім» на 2021 рік». Метою програми є реалізація державної та регіональної політики в частині розв’язання житлових проблем шляхом збільшення обсягів індивідуального житлового будівництва та поліпшення житлово-побутових умов в сільській місцевості. Основними напрямками реалізації Програми є:

- спорудження інженерних мереж, підвищення рівня інженерного облаштування села;

- підтримка та подальший розвиток індивідуального житлового будівництва на селі;

- забезпечення кредитною підтримкою об’єктів житла, що знаходяться в стадії незавершеного будівництва;

- реконструкція існуючого житлового фонду та його інженерне облаштування;

- сприяння розвитку особистих селянських господарств та збільшенню на цій основі обсягів виробництва власної сільськогосподарської продукції, підвищення рівня самозайнятості населення;

- поліпшення інфраструктури села, соціально-демографічної ситуації, стимулювання закріплення і зростання чисельності молоді на селі, зменшення міграції сільського населення в міста та за межі району, області;

- залучення підприємств до виконання будівельно-монтажних робіт;

- залучення нетрадиційних джерел фінансування, власних коштів населення.

 

«Про затвердження положення про надання платних послуг в КНП “Віньковецька багатопрофільна лікарня” Віньковецької селищної ради». Мета Положення — регламентувати процес надання платних послуг КНП, створити методологічну базу для розрахунку їх собівартості, обґрунтувати тарифи на платні медичні послуги КНП «Віньковецька БЛ». (додається)

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь