Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

100-літній ювілей жительки с.Пилипи-Олександрівські Мороки Дар'ї Іванівни

Дата: 26.03.2021 20:05
Кількість переглядів: 2142

Життя прожити – не поле перейти…Це давня народна мудрість, яка переходить із покоління в покоління. Адже людина проходить по життю не завжди по прямій дорозі. Трапляються і круті повороти, і підйоми в гору, і перешкоди. Зважити все і підбити підсумки людина здатна лише в зрілому віці. 100 років – це саме той час, коли можна судити, чи не дарма пройшла ота дорога полем. Такий поважний ювілей святкувала сьогодні, жителька села Пилипи-Олександрівські. Зі знаменною датою її привітав віньковецький селищний голова Володимир Лужняк.

 

Морока Даря Іванівна народилася 26 березня 1921 року в с.Пилипи –Олександрівські, була восьомою з дев’яти дітей у великій сімї. Шестеро братів і сестер померли в роки суцільної колективізації, Голодомору, Другої світової війни, сталінських репресій. Ювілярка не перша довгожителька в родині. Рідна сестра Афія прожила 105 років.

Перший клас Дар’я Іванівна не закінчила через хворобу. Так і не здобувши середньої освіти, в 13 років пішла працювати на ланці в колгосп.

Згодом Дар’я Іванівна виїхала з компанією до Молдавської РСР, працювала у пральні. Там і познайомилася зі своїм чоловіком, народила доньку Любу. Потім повернулася в село доглядати за літніми батьками. Незабаром чоловік Дар’ї Іванівни захворів, лікувався в тубдиспансері, проте помер після хвороби.

 Після виходу на пенсію, почала будувати будинок своїми силами із пенсії. Тримала шовкопрядів, продавала сухофрукти і сіно.

 

100 років – немислимо велика цифра в наші дні! Але Ви гідно прожили свій вік, були свідком і учасником багатьох історичних подій, повністю міняли звичний уклад життя. При цьому Ви залишилися сильною людиною, яка вміє радіти життю і філософськи ставиться до всіх мінливостей долі, знаходячи в них масу плюсів і приводів для радості. Бажаємо вам прожити ще багато-багато років в оточенні своєї родини, яка цінує вас та дуже любить. З ювілеєм!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь