Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

V сесія селищної ради

Дата: 30.03.2021 13:12
Кількість переглядів: 923

Фото без опису Фото без опису

25 березня о 10:00 у залі засідань під головування В.Лужняка розпочалася V сесія селищної ради VІІІ скликання. 
На сесію були запрошені старости, керівники структурних підрозділів та комунальних установ ради та представники ЗМІ. Були присутні 22 депутати. 
Розпочали сесію з того, що секретар ради зачитала відповідь на спільне звернення  щодо тарифів від Міністерства енергетики України (переглянути тут), Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства України (переглянути тут), Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НАКРЕП) (переглянути тут).
На порядок денний було попередньо опрацьовано в комісіях та  винесено 24 питання з основного блоку та 23 пункти земельних питань:
•    Спершу депутати визнали повноваження депутата Віньковецької селищної ради VІІІ скликання Ткачук Оксани Анатоліївни бібліотекаря І категорії бібліотеки-філії  с.Яснозір’я КЗ «Центральна бібліотека» Віньковецької селищної ради.Депутати фракції "За майбутнє" також повідомили, що оскільки Морозовських Віктор Нарцисович на минулій сесії склав повноваження депутата селищної ради та вийшов із фракції, тепер головою фракції обрано Олександра Трояна.
•    Разом з тим депутати проголосували за новий персональний склад постійних комісій Віньковецької селищної ради VІІІ скликання, включивши О.Ткачук до комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, економіки, промисловості, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва.
•    Третім питанням порядку денного був розгляд звернення жителів смт Віньківці, що проживають на вулицях Подільська і Західна. «У нас критична ситуація з водою, - прокоментував житель Шкринда В.С.- води у криницях недостатньо, дуже мало». Голова громади відповів: «Були написані звернення до Хмельницької ОДА, голові Хмельницької обласної ради щодо включення  проєктів по будівництву водогонів  в обласну програму «Питна вода». Будівництво водогону також  включено в програму соціально – економічного розвитку громади. Дане звернення на контролі селищної ради, розглянуті всі можливі варіанти вирішення».
•   За ініціативи голови фракції "Слуга народу" В.Піменова, депутати рішенням селищної ради підтримали звернення до Верховної Ради України щодо прийняття в другому читанні і в цілому законопроєктів №2194 та №2195. Голова закликав підтримати дану ініціативу, адже ці законопроєкти передбачають повернення у комунальну власність громади земель державної власності, що знаходяться за територією населених пунктів. Це дасть змогу громаді більш ефективно використовувати усі наявні земельні ресурси. А електронні аукціони забезпечать прозорість продажів  та вищу цінність  земельних ділянок. 
•    Затвердили Програму підвищення якості обслуговування платників податків та розвитку інформаційної мережі Віньковецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області на 2021 – 22 рр. Дана програма розроблена для застосування більш якісних технологій надання ДПІ адміністративних послуг із застосуванням сучасної комп’ютерної техніки, що дає можливість отримати оперативно відомості з інформаційних ресурсів Центральної бази даних ДПС України, а також ефективно використати інформацію із зовнішніх джерел.
•    Затвердили Положення про фонд охорони навколишнього природнього середовища та Програму охорони навколишнього природнього середовища.Коментуючи розгляд питання, начальник відділу житлово-комунального господарства, інфраструктури, містобудування та матеріально-технічного забезпечення, Леонід  Колісник зазначив: «В нашій  громаді є багато питань, що потребують негайного вирішення. Зокрема у нас катастрофічна ситуація, пов’язана із утилізацією твердих побутових відходів, на теперішній час наявні лише 7 паспортизованих сміттєзвалищ. Реалізація Програми передбачає досягнення таких цілей:
- забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, знешкодження і захоронення відходів;
- недопущення забруднення, засмічення та виснаження водойм, систематичне очищення від забруднення;
- озеленення території населених пунктів, належне утримання існуючих парків та скверів;
- придбання та обладнання спеціальних контейнерів для збору, транспортування, складування твердих побутових відходів;
- ліквідація стихійних сміттєзвалищ, не допущення їх повторного утворення;
- впровадження роздільного збирання твердих побутових відходів.
•     Затвердили Програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім на 2021 рік» цією Програмою визначено можливість розв’язання однієї з найважливіших проблем - забезпечення житлом та поліпшення житлових умов населення в сільській місцевості шляхом сприяння розвитку індивідуального житлового будівництва в межах та за межами сіл і селищ, створенням сільським забудовникам (як місцевому населенню, так і громадянам, які переселяються до сільської місцевості) пільгових умов, надання їм довгострокових пільгових кредитів під 3 відсотки річних  та безвідсоткових кредитів сім’ям, які мають трьох і більше неповнолітніх дітей, а також особам, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 та абзацу четвертого пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та громадяни України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб на спорудження житлових будинків з надвірними підсобними приміщеннями, добудову, придбання житла та спорудження інженерних мереж (газифікація, водозабезпечення, електрифікація, електроопалення, теплоопалення), з терміном погашення до 20 років, а молодим та неповним сім’ям – до 30 років. 
Надання кредиту здійснюється на підставі кредитної угоди, що укладається після підтвердження права позичальника на його одержання та визначення суми кредиту на основі документів, перелік яких визначено Правилами надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.1998 року №1597.
Реалізацію Програми на теренах області здійснює Державне підприємство - Хмельницький обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі .
За час дії  Програма завдяки своїй багатогранності та доступності набула значної популярності  серед сільського населення. На сьогодні вона є практично єдиною реальною можливістю для поліпшення житлово-побутових умов проживання на селі.    
    Програму розроблено з метою поліпшення житлово-побутових умов  мешканців проживаючих на території Віньковецької селищної ради, подальшого провадження державної та регіональної політики розвитку сільських  населених  пунктів, спрямованої насамперед на підвищення рівня інженерного облаштування сільських помешкань, що  сприятиме  підвищенню  рівня  привабливості села для життєдіяльності та створить передумови для спорудження житлових будинків з надвірними підсобними приміщеннями і придбання житла в сільській місцевості. 
•    Рішенням сесії затвердили Положення про надання платних послуг  в КнП «Віньковецька багатопрофільна лікарня» Віньковецької селищної ради. (ознайомитися з пропонованими тарифами можна тут)
 «Грошові кошти  зараховуються на спеціальний рахунок лікарні за платні послуги.Кошти спрямовуються :1) на оплату комунальних послуг і відшкодування витрат, пов’язаних з організацією надання платних послуг; 2) на погашення заборгованості підприємства з бюджетних зобов’язань згідно спеціального і загального кошторисів;3) на фонд матеріального заохочення медичних робітників, які надають платні послуги. Буде касовий апарат і касир буде видавати чек за послугу,а також планується зробити дану послугу безконтактною за допомогою терміналу.» - прокоментував  С.Ковальський,директор БЛ. Також депутати  наголосили на важливості прозорості та відкритості надання платних послуг, зокрема висвітлення переліку послуг та цін на офіційному сайті та інформаційних стендах підприємтсва.
•    Затвердили Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Віньковецької селищної ради та  план оптимізації мережі закладів середньої освіти Віньковецької селищної ради на 2021 рік. Начальник відділу освіти,молоді та спорту, Арсенюк В.О. виступив з цього питання : « Це непросте питання. Ми розробили цей план враховуючи кількість дітей,що там навчається і в інтерсах цих дітей. Я хотів би наголосити на цьому.Тут дві сторони моральна і фінансова. Важко і неприємно оптимізовувати навчальні заклади,нам би дуже цього не хотілося,але реалії такі: 96 % видатків відділу освіти,молоді та спорту йде на фінансування заробітної плати.Ми не можемо прокращувати ні матеріально-технічну базу,ні вкладати кошти в загальний розвиток освіти. Це неправильно.»
•    Надали дозвіл КП «Віньковецький комунсервіс» на внесення змін до переліку видів економічної діяльності. Тепер підприємством зможе надавати різнопланові послуги : від будівництва мостів до збирання сміття. Передали на баланс КП майно селищної ради.( детальніше про перелік тут)
•    В цілях раціонального використання бюджетних коштів рішенням селищної ради депутати ліквідували КП Віньковецький спорткомплекс «Юність» та передали приміщення на баланс ДЮСШ. 
•    Затвердили положення про порядок надання ділянок громадянам на території Віньковецької селищної ради. 
 Це Положення розроблене і буде використовуватися при умові наявності на територiї  Віньковецької селищної ради вільних земельних ділянок, які відповідно до вимог чинного законодавства  можуть бути надані громадянам.  Основною метою запровадження Положення є створення рівноправних та прозорих умов наділення земельних ділянок, використання їх за цільовим призначенням, забезпечення доцільного, економічного та ефективного використання і розпорядження землями, задоволення потреб територіальної громади селища та справедливої реалізації прав громадян на отримання земельних ділянок.

Також на сесії розглянули ряд інших питань,що стосуються організації життєдіяльності громади ПОРЯДОК ДЕННИЙ .Після перерви в 1 годину депутати приступили до розгляду решти земельних питань.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь