Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

16.04 о 10.00  відбулося засідання виконавчого комітету

Дата: 16.04.2021 09:46
Кількість переглядів: 580

16.04 о 10.00  відбулося засідання виконавчого комітету, де розглянуто ряд питань, що стосуються життєдіяльності громади. Головними темами були.

- схвалили проєкт рішення «Про внесення змін до селищного бюджету на 2021  рік», що стосувалося, в першу чергу,  співфінансування будівницва водогону у с.Слобідка-Охрімовецька. Також в ході дискусії із старостами визначили потреби буівницва водогонів та розробки проєктно – кошторисної документації . Голова прокоментував: «У таких селах як Майдан-Олександрівський, Петраші, Калюсик – готується проєктно-кошторисна документація. У програмі обласної ради «Питна вода» вже передбачено  проекти на будівництво водогонів у селах Яснозір'я та Нетечинці. Програма може  коригуватися, необхідно лише сформувати потребу. Також готується проєкт -Говори-Ломачинці, колишній сільський голова запевняв, що проблем немає, але як виявилось є. В разі перевиконання бюджету можливе фінансування деяких проєктів з місцевого бюджету, але не раніше ніж в липні, після уточнень за півроку. Використовуємо всі наявні ресурси, аби забезпечити населені пункти водопостачанням.»

Також до кінця поточного року планується будівництво очисних споруд, з фонду регіонального розвитку було виділенно 22 млн.гривень, за умови співфінансування з місцевого бюджету 2,4 млн.гривень. «Будівництвом буде займатися Служба єдиного замовника, а наше КП « Віньковецький комунсервіс» допомагатиме у субпідряді. Взагалі,в перспективі ми плануємо, аби в громаді була будівельна громада, яка буде виконувати всі можливі роботи на території селищної ради, але для цього необхідна практика,тому участь у таких проєктах є хорошим варіантом» - підкреслив голова.

З рештою уточнень ознайомитися можна детальніше за посиланням .

- винесли на розгляд  надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади,які її потребують. Комісія,в яку входить лікар, члени виконкому, попередньо опрацювала всі заяви і винесла проєкт рішення на розгляд виконавчого комітету.

 На засіданні було озвучено  питання погорільців із села Слобідка-Охрімовецька.15.04. в жителів с.Слобідка-Охрімовецька вщент згорів будинок через несправну електричну проводку. Було вирішено виділити кошти з бюджету для їх підтримки. Також голова громади дав завдання взяти на контроль це питання, аби допомогти молодій сім'ї вирішити його якнайшвидше.

- Також обговорювали заходи,які необхідні для забезпечення пожежної безпеки на території Віньковецької селищної ради,зокрема це стосувалось малозабезпечених верств населення, людей з інвалідністю, а також неблагополучних сімей. Завідувач сектору цивільного захисту П.Іванчук зазначив : «Необхідно створити групу, яка буде проводити навчання щодо дотримання правил протипожежної безпеки. Ця комісія буде проводити навчання,інструктувати та надавати необхідну допомогу.»

- наступним питанням була організація навчально-польових зборів із здобувачами освіти 11-их класів загальної середньої освіти. Нагадаємо,що подібні навчання практикуються кожного року в рамках навчальної програми предмету «Захист Вітчизни». Учні поділяються на групи: дівчата – проходять медико-санітарну підготовку у ПМСД,а хлопці їдуть на 3-ох денні навчально-польові збори.  «У зв'язку з карантинними обмеженнями червоної зони, такі заходи можуть бути проведені виключно в онлайн-режимі, в разі послаблення обмежень – лише в межах навчальних закладів. Масові збори,нажаль,ми провести не зможемо.» -прокоментував начальник відділу освіти,молоді та спорту В.Арсенюк.

- затвердили  склад та положення про комісію з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті селищної ради.  Це рішення було необхідним у зв'язку з тим,що після ліквідації РДА в Віньковецькому районі, люди змушені були їхати в обласну РДА для вирішення питань компетенції відповідного органу. Тепер же Служба у справах дітей Віньковецької селищної ради, яку очолює Оксана Пуківська, зможе надавати послуги громадянам у повному обсязі та оперативно реагувати на усі ситуації та запити. Також затвердили міждисциплінарну команду для забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

- обговорювали заходи,які необхідні для проведення місячника благоустрою у рамках акції #зачистедовкілля. Голова громади наголосив: « Працівники усіх підприємств, установ мають обов’язково брати участь в заходах з благоустрою. Це обов’язок кожного жителя громади».

- Затвердили зведені кошторисні розрахунки капітального ремонту вулиць Свободи та Кошового в смт.Віньківці. 

- рішенням виконкому схвалили встановлення Меморіальної дошки Шпака Петра Федоровича на головному фасаді Будинку культури в с.Дашківці  та ряд інших питань ( переглянути тут ПОРЯДОК ДЕННИЙ)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь