Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

16.04 о 10.00  відбулося засідання виконавчого комітету

Дата: 16.04.2021 09:46
Кількість переглядів: 544

16.04 о 10.00  відбулося засідання виконавчого комітету, де розглянуто ряд питань, що стосуються життєдіяльності громади. Головними темами були.

- схвалили проєкт рішення «Про внесення змін до селищного бюджету на 2021  рік», що стосувалося, в першу чергу,  співфінансування будівницва водогону у с.Слобідка-Охрімовецька. Також в ході дискусії із старостами визначили потреби буівницва водогонів та розробки проєктно – кошторисної документації . Голова прокоментував: «У таких селах як Майдан-Олександрівський, Петраші, Калюсик – готується проєктно-кошторисна документація. У програмі обласної ради «Питна вода» вже передбачено  проекти на будівництво водогонів у селах Яснозір'я та Нетечинці. Програма може  коригуватися, необхідно лише сформувати потребу. Також готується проєкт -Говори-Ломачинці, колишній сільський голова запевняв, що проблем немає, але як виявилось є. В разі перевиконання бюджету можливе фінансування деяких проєктів з місцевого бюджету, але не раніше ніж в липні, після уточнень за півроку. Використовуємо всі наявні ресурси, аби забезпечити населені пункти водопостачанням.»

Також до кінця поточного року планується будівництво очисних споруд, з фонду регіонального розвитку було виділенно 22 млн.гривень, за умови співфінансування з місцевого бюджету 2,4 млн.гривень. «Будівництвом буде займатися Служба єдиного замовника, а наше КП « Віньковецький комунсервіс» допомагатиме у субпідряді. Взагалі,в перспективі ми плануємо, аби в громаді була будівельна громада, яка буде виконувати всі можливі роботи на території селищної ради, але для цього необхідна практика,тому участь у таких проєктах є хорошим варіантом» - підкреслив голова.

З рештою уточнень ознайомитися можна детальніше за посиланням .

- винесли на розгляд  надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади,які її потребують. Комісія,в яку входить лікар, члени виконкому, попередньо опрацювала всі заяви і винесла проєкт рішення на розгляд виконавчого комітету.

 На засіданні було озвучено  питання погорільців із села Слобідка-Охрімовецька.15.04. в жителів с.Слобідка-Охрімовецька вщент згорів будинок через несправну електричну проводку. Було вирішено виділити кошти з бюджету для їх підтримки. Також голова громади дав завдання взяти на контроль це питання, аби допомогти молодій сім'ї вирішити його якнайшвидше.

- Також обговорювали заходи,які необхідні для забезпечення пожежної безпеки на території Віньковецької селищної ради,зокрема це стосувалось малозабезпечених верств населення, людей з інвалідністю, а також неблагополучних сімей. Завідувач сектору цивільного захисту П.Іванчук зазначив : «Необхідно створити групу, яка буде проводити навчання щодо дотримання правил протипожежної безпеки. Ця комісія буде проводити навчання,інструктувати та надавати необхідну допомогу.»

- наступним питанням була організація навчально-польових зборів із здобувачами освіти 11-их класів загальної середньої освіти. Нагадаємо,що подібні навчання практикуються кожного року в рамках навчальної програми предмету «Захист Вітчизни». Учні поділяються на групи: дівчата – проходять медико-санітарну підготовку у ПМСД,а хлопці їдуть на 3-ох денні навчально-польові збори.  «У зв'язку з карантинними обмеженнями червоної зони, такі заходи можуть бути проведені виключно в онлайн-режимі, в разі послаблення обмежень – лише в межах навчальних закладів. Масові збори,нажаль,ми провести не зможемо.» -прокоментував начальник відділу освіти,молоді та спорту В.Арсенюк.

- затвердили  склад та положення про комісію з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті селищної ради.  Це рішення було необхідним у зв'язку з тим,що після ліквідації РДА в Віньковецькому районі, люди змушені були їхати в обласну РДА для вирішення питань компетенції відповідного органу. Тепер же Служба у справах дітей Віньковецької селищної ради, яку очолює Оксана Пуківська, зможе надавати послуги громадянам у повному обсязі та оперативно реагувати на усі ситуації та запити. Також затвердили міждисциплінарну команду для забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

- обговорювали заходи,які необхідні для проведення місячника благоустрою у рамках акції #зачистедовкілля. Голова громади наголосив: « Працівники усіх підприємств, установ мають обов’язково брати участь в заходах з благоустрою. Це обов’язок кожного жителя громади».

- Затвердили зведені кошторисні розрахунки капітального ремонту вулиць Свободи та Кошового в смт.Віньківці. 

- рішенням виконкому схвалили встановлення Меморіальної дошки Шпака Петра Федоровича на головному фасаді Будинку культури в с.Дашківці  та ряд інших питань ( переглянути тут ПОРЯДОК ДЕННИЙ)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь