Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

VI чергова сесія Віньковецької селищної ради VIII скликання.

Дата: 28.04.2021 13:23
Кількість переглядів: 1148

22 квітня о 10:00 відбулася шоста чергова сесія Віньковецької селищної ради VIII скликання. На сесії були присутні 25 з 26 депутатів. Також були запрошені старости, керівники структурних підрозділів, комунальних підприємств та установ, представники громадськості та ЗМІ. На порядок денний винесено 22 питання з основного блоку та земельні питання. ПОРЯДОК ДЕННИЙ

Першим рішенням депутати підтримали звернення до Верховної ради, Кабінету Міністрів та Президента України щодо націоналізації облгазу та обленерго. Текст звернення було опрацьовано на депутатських комісіях. Переглянути можна тут.

Далі депутати підтримали Звернення до хорватського міста Віньковци щодо співпраці та обміну досвіду. Двомовний варіант тексту звернення можна переглянути тут. А також в перспективі відділ культури та туризму та сектор інформаційної політики виявили бажання зняти інформативний ролик про громаду аби якнайкраще розкрити місцевий колорит, ознайомити іноземців з краєвидами та культурою рідного краю. Якщо у вас є ідеї або ще краще матеріали з історії або життя Віньковецької селищної територіальної громади також можете написати нам на пошту inform@vinkgr.gov.ua

Проголосували за зміни до бюджету. Голова прокоментував: «Це лише перерозподіл коштів із спецфонду за минулий рік, додаткових виділень немає і бути не може, лише через пів року». Детальніше тут .

Підтримали голосами делегування функцій замовника на здійснення капітального ремонту дорожнього покриття по вулицях Кошового і Свободи в смт Віньківці. Начальник відділу економічного розвитку Олександр Реньгач прокоментував: «Ми делегуємо функції замовника ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг», яке є розпорядником коштів субвенції на ремонт. Тому для того аби вони змогли здійснити роботи, необхідно прийняти це рішення».

Наступним рішенням затвердили зміни до рішення «Про затвердження Плану діяльності Віньковецької селищної ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік». Секретар ради Алла Олендра анонсувала: «Продовжуємо роботу у галузі регуляторної політики, в нас вже є 11 регуляторних актів, з якими можна ознайомитися на сайті ради у розділі регуляторна політика. Державна регуляторна служба має погодити нам Порядок передачі, відчуження комунального майна, і для того аби могли запустити відповідні процедури, нам необхідно внести його в план діяльності».

Наступним рішенням було непростим, але необхідним. Прийнято рішення про ліквідацію  КЗ Калюсецька гімназія Віньковецької селищної ради, КЗ Карачієвецька гімназія Віньковецької селищної ради, КЗ Яснозірська гімназія Віньковецької селищної ради, КЗ Зорянська гімназія Віньковецької селищної ради. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Віталій Арсенюк прокоментував ситуацію: «На минулій сесії було прийнято план оптимізації навчальних закладів. Основні кошти, які ми отримуємо - це кошти субвенції та кошти із місцевого бюджету. Цих коштів не вистачає на утримання малокомплектних шкіл, на заробітну плату обслуговуючому персоналу та оплату енергоносіїв. Це вже створило проблеми - в освіти борг по енергоносіям 0,5 млн. Ми повинні прийняти міри, кількість педагогічних працівників не відповідає кількості субвенції, кількість учнів щорічно зменшується. Ми приречені на прийняття цих рішень. Відбулися громадські слухання, ми розмовляли з батьками, із педагогічним колективом. Педпрацівники, по можливості, будуть працевлаштовані в базові та опорні школи. Друге питання - це підвіз, яке теж вирішено.  Буде призначена людина, відповідальна за супровід дітей, вона буде привозити дітей у навчальні заклади і відвозити назад.

Аби залишилися приміщення, попередньо розмовляли з начальником відділу культури та туризму аби інформаційно-культурні центри перемістили у  приміщення школи.

Школи мають бути здатні забезпечити належний рівень освітнього процесу. Ми ці школи мали закрити два роки назад! Якість навчання дітей у малокомплектних школах низька. Якісне навчання – це те для чого створена школа. В Зоряному, 31 дитина (3 класи), 33 дитини (3 класи) в Карачіївцях, в Калюсику – 32 дитини (4 класи),  Яснозір’я -  31 дитина, (4 класи). Утримувати такі школи недоцільно. Дитина має навчатися у конкурентному середовищі, аби мати високий рівень знань!»

Надали дозвіл на видобування корисних копалин місцевого значення для власних потреб селища, зокрема для будівництва та ремонту місцевих доріг, а крім того встановили заборону на видобування копалин  з метою продажу.

Внесли зміни до рішення Віньковецької селищної ради №27-3/21 від 21.01.2021 року «Про затвердження переліку адміністративних послуг, які надаються через центр надання адміністративних послуг Віньковецької селищної ради». Збільшилася кількість послуг з 98 до 177. Ознайомитися з переліком можна тут.

Наступним рішенням затвердили структуру та штатну чисельність працівників комунальних підприємств, установ, організацій Віньковецької селищної ради, акти прийому-передачі та Порядок списання об’єктів комунальної власності. Затвердили перелік нерухомого майна об’єктів комунальної власності Віньковецької селищної ради і Положення про порядок передачі в оренду комунального майна Віньковецької селищної ради та забезпечення відносин у сфері оренди комунального майна. Підтримали рішення про створення місцевої пожежної охорони на території Віньковецької селищної ради та ряд інших питань.

Після перерви депутати приступили до розгляду земельних питань.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь