Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Святкували День дитинства

Дата: 02.06.2021 09:18
Кількість переглядів: 979

Вчора з самого ранку в селищі відчувався дух свята – лунала музика, діти малювали малюнки на асфальті, співали пісні, отримували подарунки та щиро раділи.

 

Святкування розпочали на Площі слави. Відділом освіти, молоді та спорту організовано конкурс малюнку на асфальті «Моя громада». 

Команда Віньковецького ліцею виборола перше місце,друге місце отримали учні Подолянського ліцею, третє розділили учні Майдан-Олександірвського ліцею та вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості. Також у конкурсі брали участь здобувачі освіти Дашковецького ліцею, Осламівського ліцею, Охрімовецького ліцею, Пилипо-Олександрівського ліцею та Велико-Олександрівської гімназії. Кожен із учасників отримав подарунок та приємні враження від заходу.

 

Відділ культури та туризму організував пісенний марафон «Відкритий мікрофон», де кожен з бажаючих міг продемонструвати свої вокальні вміння та отримати подарунок за сміливість - морозиво від спонсора народного депутата Віктора Бондара.

Дистанційно відбувся традиційний вокальний конкурс «Росинка», у якому взяли участь 16 талановитих дітей Віньковецької громади, у трьох вікових категоріях. Серед учасників визначили найкращих виконавців та нагородили цінними подарунками від спонсорів політичної партії " За конкретні справи".

Перша вікова категорія ( 6-8 років) :

1. Косарєва Дарина ( 6 років )

2. Павлюк Павло ( 8 років )

3. Яремчук Ірина ( 6 років ) 

  

 

Друга вікова категорія ( 9 – 11 років ) :

1. Дрига Наталія ( 11 років )

2. Дурач Дарина ( 10 років )

3. Романишена Андріана ( 11 років )

 

Третя Вікова категорія ( 12 – 14 років ) :

1. Гвоздовська Софія ( 14 років )

2. Гонтар Вікторія ( 14 років )

3. Павлішена Мар’яна ( 13 років )

4. Задворний Богдан ( 14 років ).

 

Уся громада святкувала День захисту дітей. По селах працівники культури та старости, працівники освіти також організовували заходи до свята.

    

 

Кожній дитині хочеться свята. З нагоди Міжнародного дня захисту дітей у Віньковецькій громаді привітали дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Заступник селищного голови Дмитро Приступа, старости сіл спільно з службою у справах дітей селищної ради привітали 28 дітей, які потребують особливого піклування (вихованців прийомних сімей та  дітей, які знаходяться під опікою), діти отримали подарункові набори.

   

«Дуже хочеться, щоб наші діти завжди були радісними та щасливими, тому ми, дорослі, повинні докладати до цього максимум зусиль, – розповідає начальник служби у справах дітей Віньковецької селищної ради Оксана Пуківська – Міжнародний день захисту дітей, як і будь-яке свято, з нетерпінням чекають усі діти. Однак, я вважаю, що особливу увагу у цей день варто приділяти дітям, що в силу життєвих обставин залишились без батьківської опіки, любові та захисту. Ми завжди повинні пам’ятати, що чужих дітей не буває…»

Життя кожної дитини безцінне а завдання дорослих - зробити дитинство тих дітей, які залишилися без піклування батьків, безхмарним і щасливим.

Це свято нагадує нам про те, що ми повинні берегти і відстоювати право кожної дитини на щасливе дитинство.

Міжнародний день захисту дітей був заснований в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в 1950-му році в 51 країні світу.

В Україні відзначається щорічно 1 червня з 1998.

Нехай кожна дитина у світі буде здоровою, щасливою та ніколи не втрачає життєлюбність та допитливість. Нехай буде оточена теплотою та турботою батьків. Бажаємо, щоб небо над дитячими головами завжди було мирним, а кожний день їх радує та надихає!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь