Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги споживачів та операторів ринку!

Дата: 12.10.2021 14:27
Кількість переглядів: 438

В систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення від 04.10.2021 за  №2021.5290 - fuр 4 стосовно замороженої випічки з використанням рідких дріжджів, що містять ксантанову камедь, яка перевищує максимально допустимий рівень для етилен оксиду  (виробник: SC La Lorrain SRL.Campia – Furril), що експортувалася з Румунії до України (отримувач ТОВ «АТБ маркет»).

Нагадуємо, якщо харчові продукти, які оператор ринку ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформує компетентний орган про вжиті заходи щодо подальшого поводження з вказаним харчовим продуктом, відповідно до частини 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Віньковецьке  управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, яке знаходиться за адресою: смт. Віньківці, вул.. Відродження, 48, або на ел. адресу vin@consumerhm.gov.ua.

Довідка:

Ксантанова камедь використовується у косметологічних виробах і харчових продуктах, як стабілізатор, загусник та емульгатор. До харчових продуктів цю речовину додають з метою їх загустіння, формування гелеподібної структури, а також для стабілізації маси. Вона добре розчиняється у воді будь-якої температури, а також в молоці, сольових і цукрових розчинах.

Віньковецьке управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь