Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

2 листопада відбулася ХІІІ чергова сесія Віньковецької селищної ради

Дата: 04.11.2021 16:19
Кількість переглядів: 1195

На засіданні були присутні 22 з 26 депутатів, керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств, старости селищної ради, запрошені представники громадськості та преси.

 

Засідання розпочалось о 10:00, на порядок денний винесено 15 основних питань та 247 земельних. Рада працювала 4 години, із невеликою перервою через дві години роботи.

Спершу депутати затвердили Положення  про звітування селищного голови,   виконавчих органів, старост,  постійних депутатських комісій та депутатів  Віньковецької селищної ради. Про свою роботу будуть звітувати :

елищний голова перед територіальною громадою та селищною радою;

иконавчі органи селищної ради перед селищною радою;

-старости - перед територіальною громадою та селищною радою;

- депутати- перед територіальною громадою.

Звітування селищного голови, виконавчих органів, старост та депутатів селищної ради організовується у спосіб, що дозволяє членам територіальної громади усно, телефоном, письмово, електронною поштою чи через спеціально створену Інтернет-платформу поставити запитання, висловити зауваження, подати пропозиції та отримати на них відповідь: по суті запитання, реагування на зауваження, врахування чи відхилення пропозиції.

 Письмові звіти селищного голови, виконавчих органів, старост та депутатів селищної ради, рішення селищної ради, прийняті за результатами звітування, а також відеозаписи публічних звітувань(в разі проведення), розміщуються на офіційному веб-сайті селищної ради у розділі “Звітність” і мають бути доступними для ознайомлення протягом не менше 5 років.

Далі депутати заслухали звіт про виконання селищного бюджету за січень- вересень 2021 року. Попередньо звіт схвалили на засіданні виконавчого комітету та на засіданнях постійних депутатських комісій. Ознайомитись з пояснювальною запискою до звіту можна за посиланням.

Також затвердили зміни до бюджету. З метою ефективного використання бюджетних коштів та необхідністю фінансування невідкладних видатків проведено перерозподіл наявних бюджетних призначень в межах загального обсягу по головних розпорядниках бюджетних коштів згідно поданих клопотань. Окрім, перерозподілу бюджетних призначень здійснено зміни з метою зарахування та освоєння субвенції відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2021 р. № 1337-р «Деякі питання розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» у сумі 3 млн. 300 тис. грн., 2 млн.грн. буде використано на придбання комунальної техніки(Самоскид МАЗ-6501С5-584-000), тендерні процедури вже оголошені, решта (1 млн 300 тис) буде передано Відділу освіти на реконструкцію теплопунктів : Дашковецького ліцею – 500 тисяч, Осламівського ліцею – 500 тисяч, капітальний ремонт  Подолянського НВК – 300 тисяч гривень. Дані кошти спрямованні за сприяння народного депутата України Віктора Бондара.

Прийнято «Положення про громадський бюджет Віньковецької  селищної ради на 2022 -2024 роки» 

Основною метою Програми є реалізація процесу взаємодії Віньковецької селищної ради та мешканців громади щодо залучення жителів, які постійно в ній проживають, до прийняття рішень щодо розподілу частини бюджету Віньковецької селищної ради, залучення їх до участі у бюджетному процесі та надання можливості для вільного доступу до інформації, а також забезпечення відкритості та прозорості діяльності Віньковецької селищної ради та її виконавчих органів.

Джерелами фінансування Програми є кошти селищного бюджету. Загальний обсяг громадського бюджету на один бюджетний рік визначається рішенням сесії селищної ради.

 

Надано згоду комунальному підприємству «Віньковецький комунсервіс» на списання багатоквартирних будинків. Керуючись постановою Кабінету Міністрів України №301 від 20 квітня 2016 р. «Про затвердження Порядку списання з балансу багатоквартирних будинків» після прийняття рішення  балансоутримувач не пізніше 2 січня 2022 року має завершити процедуру списання. Процедурою списання буде займатися КП «Віньковецький комунсервіс».

Для списання багатоквартирного будинку з балансу утворюється відповідна комісія у складі не менше п’яти осіб. За результатами роботи комісії складається акт про списання багатоквартирного будинку з балансу за формою згідно з додатком.  Акт про списання багатоквартирного будинку з балансу підписується всіма членами комісії та затверджується балансоутримувачем. Після затвердження балансоутримувачем акта про списання багатоквартирного будинку з балансу процедура списання відповідного будинку вважається закінченою.

Після закінчення процедури списання будинків, комунальним підприємством «Віньковецький комунсервіс» буде надано відділу житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури селищної ради копії завірених актів про списання багатоквартирних будинків з балансу із зазначенням кому і коли передано технічну документацію на будинки.

«Тепер КП «Віньковецький комунсервіс» буде надавати свої послуги новоствореним ОСББ. Це практика усіх цивілізованих країн. Не може бути так, що квартира всередині – твоя, а ззовні- ні !

Про необхідність створення в нашій громаді ОСББ вже говорять  більше 5-ти років, але поки що ми чуємо лише взаємні звинувачення та відсутність вирішення проблеми." - зауважив голова громади Володимир Лужняк. 

 

Прямий ефір на цю тему відбудеться у вівторок о 15:00, кожен житель зможе отримати відповідь на запитання від голови громади, директора КП "Віньковецький комунсервіс" Андрія Мельника, начальника відділу житлово-комунального господарства Леоніда Колісника.

 

Також затверджено Положення про порядок передачі та закріплення майна комунальної власності Віньковецької селищної ради за підприємствами, установами, організаціями на правах господарського відання або оперативного управління. Тобто власником майна залишається Віньковецька селищна рада, а комунальні установи можуть лише використовувати це майно.

Затверджено експертну оцінки вартості комунального майна для проведення аукціону, депутати встановили для комунальних підприємств норматив відрахування частини чистого прибутку (доходу) в розмірі 5 відсотків, рішенням селищної ради внесли зміни до структури та організації діяльності комунальних установ громади.

Після перерви депутати приступили до розгляду земельних питань.

Усі рішення Віньковецької селищної ради можна знайти на офіційному сайті у розділі «Офіційні документи».

 Рішення тринадцятої сесії будуть в терміни визначені законом (до 15.11. усі рішення будуть опубліковані).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь