Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вчора 18 листопада о 9.00 відбулося засідання виконавчого комітету Віньковецької селищної ради. На порядок денний було винесено 16 питань.

Дата: 22.11.2021 15:48
Кількість переглядів: 577

На порядок денний було винесено 17 питань.

Схвалено проєкт рішення селищної ради «Про селищний бюджет на 2022 рік». Зокрема, у наступному році планується збільшити фінансування ремонтів доріг, видатків на благоустрій, на соціальні програми; виділено 684 тисячі на бюджет участі, разом з тим збільшено видатки на оплату енергоносіїв на заклади охорони здоров’я та освіти. Варто зазначити, що у наступному році держава зменшує  базові дотації та дотації на енергоносії, ціни на які невпинно зростають, тому поки що говорити про належний бюджет розвитку ми не можемо. Проте, як зауважив голова громади Володимир Лужняк, ситуація з бюджетом у нас не критична,  ми поки що виходимо із ситуації опираючись на власні надходження. Цього року багато проєктів було реалізовано коштом субвенцій з обласного, районного та державного бюджетів, допомоги та сприяння народних депутатів В.Бондара та С.Мандзія, обласних депутатів Р.Пшибельського та М.Бойка, . У 2022-му будемо активно працювати над залученням коштів з усіх можливих джерел, адже є ще багато проєктів, які необхідно реалізувати.

 

Також в процесі обговорення проєкту селищного бюджету на 2022 рік  було піднято питання оплати енергоносіїв для ФАПів та амбулаторії на території Зіньківської громади. До цього моменту Віньковецька селищна рада оплачувала комунальні послуги усіх закладів охорони здоров’я колишнього району. Сусідня громада відмовляється йти на контакт із керівництвом та оплачувати послуги для населення своєї громади. Спроби владнати ситуацію конструктивно – безуспішні. Громада відмовляється повністю прийняти на баланс заклади охорони здоров’я, що може призвести до їх закриття. Віньковецька громада прагне налагодити діалог, тому й досі зволікала із радикальними заходами, адже головними цінностями громади є люди. Проте, здається в керівництва сусідньої громади  в пріоритеті власні амбіції.

 

Другим питанням порядку денного заслухали та схвалили проєкт рішення селищної ради« Про внесення змін до селищного бюджету на 2021 рік». Направили кошти на грейдерування доріг, природоохоронні заходи та благоустрій.

 

Схвалили проєкт Програми «Діти Віньковеччини» Віньковецької селищної ради. Метою Програми є створення умов для реалізації державних гарантій і конституційних прав дітей шляхом концентрації зусиль органів державної влади та місцевого самоврядування, щодо розв'язання проблем дитячої бездоглядності та безпритульності, поліпшення становища дітей, що опинились в складних життєвих обставинах, створення належних умов для їх соціальної реабілітації, контролю за умовами проживання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що виховуються в різних формах сімейного виховання в Віньковецькій селищній територіальній громаді.

 

Схвалили проєкт Положення про громадські слухання у Віньковецькій селищній територіальній громаді. Це Положення встановлює порядок ініціювання, підготовки та проведення громадських слухань, а також урахування їх результатів органами місцевого самоврядування  Віньковецької селищної ради, її посадовими особами.

Громадські слухання є однією з форм участі членів територіальної громади у здійсненні місцевого самоврядування, яка передбачена статтею 13 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

 

Схвалили проєкт Положення про Почесну грамоту, Грамоту та Подяку Віньковецької селищної ради. Почесна грамота, Грамота, Подяка голови Віньковецької селищної ради є формою відзначення громадян та трудових колективів за заслуги у забезпеченні соціального та економічного розвитку Віньковецької селищної  територіальної громади, проведенні заходів щодо забезпечення законності, прав і свобод громадян, а також за сумлінну працю, вагомі трудові досягнення у виробничій, соціально-культурній, науковій, військовій, правоохоронній, творчій, спортивній, громадській та інших сферах діяльності, активну участь у вихованні підростаючого покоління, миротворчу, благодійну діяльність та з нагоди державних, професійних свят, пам’ятних, ювілейних дат.  

 

Схвалили проєкт Програми організації та проведення громадських робіт Віньковецької селищної ради на 2022 рік. Метою програми є забезпечення тимчасової зайнятості громадян шляхом залучення  незайнятих мешканців населених пунктів Віньковецької селищної ради до  участі у виконанні громадських робіт, що дозволить шляхом матеріальної підтримки та адаптації до трудової діяльності безробітних знизити соціальну напругу і розв'язувати проблеми благоустрою населених пунктів.

 

Прийняли рішення про надання одноразової матеріальної допомоги, надання дозволу на підпис та оформлення документів від імені малолітньої дитини, про надання статусу сироти, про надання дозволу на видалення дерев, про присвоєння адресної нумерації.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь