Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вчора 24 листопада відбулася XV сесія Віньковецької селищної ради VIII скликання

Дата: 24.11.2021 16:51
Кількість переглядів: 816

На сесії були присутні 24 з 26 депутатів, керівники структурних підрозділів, старости селищної ради, представники громадськості та ЗМІ.

На порядок денний винесено 13 питань. Першим питанням депутати розглянули та підтримали зміни до бюджету. Направили кошти на грейдерування доріг, природоохоронні заходи та благоустрій. Направлено кошти на корегування проєктно-кошторисної документації реконструкцію стадіону «Юність», у наступному 2022 році планують відновити та завершити реконструкцію об’єкту. Також направили кошти на допомогу дітям, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Затвердили програму «Діти Віньковеччини». Ця програма створена з метою  розв’язання проблем дитячої безоглядності та безпритульності, поліпшення становища дітей, що опинились в складних життєвих обставинах, контролю за умовами проживання та виховання дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що виховуються в різних формах сімейного виховання. Основні видатки програми будуть спрямовані на відрядження для здійснення профілактичних рейдів обстежень житлово – побутових умов проживання дітей, вилучення та влаштування дітей у спеціалізовані заклади, на відрядження до спеціалізованих закладів, де перебувають діти, з метою обстеження умов проживання, на організацію заходів з нагоди Дня сім’ї, Міжнародного Дня захисту дітей, дня Святого Миколая, Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями та щорічної акції «Готуємо дітей до школи».

Затвердили План діяльності Віньковецької селищної ради з підготовки проєктів Регуляторних актів на 2022 рік. Тема регуляторної діяльності є досить актуальною і нагальною тому, що добробут, успіх територіальної громади, в першу чергу, залежить від ефективної взаємодії між органами влади, що приймають рішення та суспільством. Саме використання норм та принципів регуляторної політики дасть змогу забезпечити перехід управління громадою на новий якісний рівень.

Затвердили положення про громадські слухання.  Громадські слухання є однією з форм участі членів територіальної громади у здійсненні місцевого самоврядування, яка передбачена статтею 13 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".  Громадські слухання мають відкритий характер – кожен може взяти участь. Уся інформація (у тому числі та документів) пов’язана з ініціюванням, підготовкою, проведенням громадських слухань, розглядом прийнятих рішень, а також рішення органів місцевого самоврядування, акти посадових осіб, прийняті за результатами їх розгляду розміщуються на сайті селищної ради, можуть розповсюджуватися у ЗМІ. Ініціаторами слухань можуть бути : селищний голова, селищна рада, постійні депутатські комісії селищної ради, старости, органи самоорганізації населення, місцеперебування яких зареєстровані  на території селищної ради, жителі громади, які відповідно до  положення створюють ініціативну групу у складі  до 10 осіб  та збору підписів цією ініціативною групою  на підтримку проведення громадських слухань у кількості 50 підписів.

Затвердили програму організації громадських робіт на території Віньковецької селищної ради. Ця програма розроблялася у співавторстві із  Державною службою зайнятості, адже 50 % за виконання робіт буде фінансуватися селищною радою, якщо ситуація із фінансами в громаді покращиться можна буде говорити про збільшення фінансування.. По суті, це програма підтримки безробітних, яким надається можливість попрацювати на благо громади.

Затвердили Положення про Почесну грамоту, Грамоту та Подяку  Віньковецької селищної ради. Почесною грамотою та Грамотою за трудові досягнення нагороджуються особи, які мають трудовий стаж на даному підприємстві не менше 1 рік.Особи можуть бути представлені до повторного нагородження: Грамотою або Подякою - не раніше як через 2 роки; Подання про нагородження вноситься на ім’я селищного голови: Грамотою та Подякою не пізніше ніж як за 10 днів до визначеної дати.

У поданні про нагородження вказуються:

- Прізвище, ім’я та по батькові особи із зазначенням посади.

- Подія, до якої пропонується відзначення, дата та місце вручення нагородження.

- Вид нагороди.

- Конкретні заслуги, що стали підставою для порушення клопотання про нагородження.

Не вважаються обґрунтованими пропозиції про відзначення осіб, колективів, які не мають конкретних і вагомих заслуг.

Головним і визначальним критерієм мають бути наявність достатніх показників, вагомих заслуг, високих здобутків у професійній, політичній та громадській діяльності. Ювілей сам по собі не є підставою для нагородження.

До подання додається витяг із рішення зборів колективу (якщо ініціює колектив) або характеристика із зазначенням конкретних заслуг особи, яка пропонується до нагородження.

Створено комунальну установу "Центр надання соціальних послуг"  Віньковецької селищної ради

Сектор соціальної допомоги відділу надання соціальних послуг виведено зі структури відділу. Таке рішення було прийнято у зв’язку з тим, що сектор соціальної допомоги фінансується виключно із селищного бюджету та не може залучати кошти  з державного бюджету, а це обмежує його роботу. Натомість комунальна установа такі повноваження має. Штатна чисельність сектору та комунальної установи ідентична. 

Також прийняли рішення про передачу матеріальних цінностей(передали в господарське выдання КП «Віньковецький комунсервіс» автопідйомик AT-186 на шасі DAYUN CGC1100 з підіймальною установкою SOCAGE .

 Після перерви депутати приступили до розгляду земельних питань, на цю сесію винесено – 184 питання.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь