Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги споживачів та операторів ринку!

Дата: 15.12.2021 09:09
Кількість переглядів: 376

В систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення від 28.10.2021 за  №2021.6641- fur2 стосовно виявлення Salmonella (present/25g) в курятині, що експортувалась з Польщі (виробник:  WCF Corp.Sp.z o.o., Warszawa) до України (отримувачі: ТОВ «М’ясний  торговий дім», вул..Академіка Каблукова, 21, оф.1-2, м. Київ, 03065; ТОВ «Ред Міт», Південне Шосе, 57, оф.44, м.Запоріжжя, 69032).

              Довідково: Сальмонельоз – це кишкове  інфекційне захворювання, збудником якого є патогенні мікроорганізми і відносяться до роду Salmonella. Сальмонели можуть потрапити в продукти не тільки безпосередньо від тварин, але і під час транспортування, фасування, продажу та процесу приготування. Бактерії надзвичайно стійкі в зовнішньому середовищі, часом інфекція може передаватися через воду. Стійкість: кімнатний пил (до 90 днів); відкриті водойми (від 10 до 125 діб); ковбаси, м’ясо, молоко (2-6 місяців, в замороженому вигляді — до року); яйця (10-12 місяців); на шкаралупі до 1 місяця; вершкове масло (до 4 місяців).

              Дія високих температур: при 56 0С гине через одну-півтори години,  а ось при 71 0С вона загине за 61 секунду, при кип’ятінні — гине миттєво. Усередині м’яса сальмонела проявляє підвищену стійкість, гине через 10 хвилин при температурі 75 0С.

              Віньковецьке управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Віньковецьке управління,  яке знаходиться за адресою: смт. Віньківці, вул.. Відродження,48. , або на ел. адресу vin@consumerhm.gov.ua, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь