Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги споживачів та операторів ринку!

Дата: 19.01.2022 14:06
Кількість переглядів: 293

Фото без описуВ систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення від 10 січня 2022 року № 2021.0705-fur1 стосовно виявлення міграції первинних ароматичних амінів у нейлонових ополониках та  нейлонових ложках (шумівках), що експортувалися з Китаю (виробник: Yangjiang Mojiang Industry & Trade Co., експортер: GUANGDONG EKA INDUSTRIAL INVESTMENT CO., LTD UNIT 1201, BLOCK E, POLY WORLD TRADE CENTER) через Францію до України (отримувач: «АШАН Україна», S95-Бориспіль,08301).

 

              Довідково:  Нейлон – синтетичний полімер і волокна з нього, одержують поліконденсацією амідів багатоосновних кислот альдегідами та поліконденсацією амінокислот (сполуки, що містять аміногрупу, залишок аміаку – аміни).

                 Ароматичні аміни — це похідні ароматичних вуглеводнів, у яких атом (атоми) гідрогену заміщені на аміногрупу. Ароматичні аміни можна розглядати також як похідні аміаку, у якому атоми гідрогену (один, два або всі три) заміщені на ароматичні замісники.  Ароматичні аміни отруйні й викликають утворення метгемоглобіну, який пригнічує ЦНС. 

                 Анілін, феніланілін (C6H5NH2) — найпростіший представник ароматичних амінів. Безбарвна оліїста токсична речовина з характерним запахом, погано розчинна у воді і добре — в органічних розчинниках. На повітрі швидко окислюється, набуваючи червоно-бурого кольору.

 

          Просимо негайно повідомити Віньковецьке управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області про виявлення даного товару в обігу (смт. Віньківці, вул.. Відродження,48. ел. адреса vin@consumerhm.gov.ua) та інформуємо, що відповідно до статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти та/або матеріали, що контактують з харчовими продуктами, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти (матеріали) можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган (Віньковецьке управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області), що передбачено частиною 3 статті 20 даного Закону.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь