Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вчора, відбулася XXI сесія восьмого скликання

Дата: 13.04.2022 11:22
Кількість переглядів: 1073

На сесію прибуло 18 депутатів із 26 обраних, також були запрошені керівники комунальних установ та відділів селищної ради, представники громадськості та ЗМІ.

Після колективного виконання гімну, присутні вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих у війні з російським агресором.

Далі депутати ознайомились та проголосували за порядок денний, який включав 20 питань.

Спершу народні обранці проголосували за визнання повноважень депутата Віньковецької селищної ради Нів’євського Володимира Віталійовича.У зв'язку зі складанням повноважень депутата Мельника Василя Степановича від фракції ВО «Батьківщина». Також депутати проголосували за оновлений склад постійних депутатських комісій, депутата ПІБ включено до складу постійної комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва, архітектури, охорони історичних пам’яток та благоустрою.

Заслухати звіти старостів та виконання програми соціально-економічного розвитку за 2021 рік. Через воєнні дії, на жаль, не вдалося організувати зустрічей із громадськість для публічного звітування. Впевнені, що наступного року, після нашої  ПЕРЕМОГИ, ми обов’язково зберемося всі разом в залі селищної ради та старостатів для широкого обговорення усієї роботи проведеної в громаді та планів на майбутнє.

Проголосували за передачу матеріальних цінностей з балансу Віньковецької селищної ради на баланс КП «Віньковецький комунсервіс» - передали LEDлампи для  вуличного освітлення.

Також надано згоду виставити на аукціон для передачі в оренду будівлю колишньої Центральної районної бібліотеки, якщо знайдеться інвестор – громада зможе отримувати кошти від оренди цього приміщення.

Проголосували за затвердження розпорядження голови, що стосувалося дозволу на використання продуктів харчування та транспорту, які знаходяться на балансі відділу освіти, молоді та спорту для потреб оборони. Наразі, на складах відділу освіти знаходять продукти, які швидко псуються – працівники відділу освіти – організували волонтерські кухні та із цих продуктів будуть готувати продовольчі вантажі для посилання на передову та для територіальної оборони нашої громади.

Також депутати підтримали рішення щодо використання комунального майна Віньковецької селищної ради в умовах правового режиму воєнного стану. В цей період майно селищної ради може бути використаним для потреб оборони.

Депутати підтримали рішення про визнання гуманітарною допомогою товарів.

Відповідно до Закону України «Про гуманітарну допомогу» гуманітарна допомога — цільова адресна безоплатна допомога в грошовій або натуральній формі, у вигляді безповоротної фінансової допомоги або добровільних пожертвувань, або допомога у вигляді виконання робіт, надання послуг, що надається іноземними та вітчизняними донорами із гуманних мотивів отримувачам гуманітарної допомоги в Україні або за кордоном, які потребують її у зв'язку з соціальною незахищеністю, матеріальною незабезпеченістю, важким фінансовим становищем, виникненням надзвичайного стану, зокрема внаслідок стихійного лиха, аварій, епідемій і епізоотій, екологічних, техногенних та інших катастроф, які створюють загрозу для життя і здоров'я населення, або тяжкою хворобою конкретних фізичних осіб, а також для підготовки до збройного захисту держави та її захисту у разі збройної агресії або збройного конфлікту.

Гуманітарна допомога є різновидом благодійництва і має спрямовуватися відповідно до обставин, об'єктивних потреб, згоди її отримувачів.

Проголосували за передачу земельної ділянки в постійне користування КНП «Віньковецька багатопрофільна лікарня» Віньковецької селищної ради. Раніше ця ділянка була в постійному користуванні КНП «Віньковецька районна лікарня», зараз же необхідно передати її у  користування «Віньковецька БЛ» селищної ради.

Проголосували за рішення для створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану шляхом надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою для передачі в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Йдеться про передачу в оренду земельних ділянок строком на один рік за спрощеною процедурою на період воєнного стану. Аби запобігти продовольчій кризі громадою було прийнято таке:

 орендарі, які готові взяти та обробляти землі комунальної власності — можуть використовувати цю земельну ділянку на період від посіву до збору врожаю в поточному році. Також громада отримає певний прибуток від оренди.

Надано дозвіл на укладення договорів про встановлення земельного сервітуту.

Встановлення земельного сервітуту в нашій громаді передбачено в селах Нетечинці та Пилипи-Олександрівські, для проходження електричних мереж.

Далі депутати проголосували про надання дозволів на укладення договорів оренди нежитлових приміщень (нерухомого майна), за надання дозволу ДП «Новоушицький лісгосп» на санітарну рубку дерев, за укладення додаткових угод до договорів оренди земельних ділянок, орендну плату збільшено до 12% для орендарів, що обробляють земельні ділянки на території громади.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь