Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Летичівською окружною прокуратурою, в тому числі Віньковецьким та Старосинявським відділами, здійснюється процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні воєнних злочинів під час проведення першочергових слідчих дій, вчинених не лише на території

Дата: 13.04.2022 13:54
Кількість переглядів: 490

Летичівською окружною прокуратурою, в тому числі Віньковецьким та Старосинявським відділами, здійснюється процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні воєнних злочинів під час проведення першочергових слідчих дій, вчинених не лише на території Хмельницького району в межах її юрисдикції, а й інших областей України. Зокрема і тих, де тривають активні бойові дії, і жителі яких евакуюються в наш регіон.

Так, з початку широкомасштабного вторгнення російської армії, правоохоронці внесли відомості про вчинення 11 кримінальних правопорушень цієї категорії.

 Найчастіше реєструють злочини стосовно порушення законів та звичаїв війни, а також  посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, незаконні заволодіння транспортними засобами та руйнування цивільних об’єктів, приватного житла громадян.

Зокрема, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань по факту обстрілу автомобіля Ауді 80 у смт Макарів Київської області, житлових будинків і населення у смт Гостомель Київської області, житлових будинків і населення у с. Старі Вороб’ї, Коростенського району Житомирської області, житлових будинків і населення у с. Кам’янка Ізюмського району Харківської області, житлового будинку в смт Гостоміль Київської області, внаслідок яких 2 особи загинули та ще 2 потерпілим спричинені тілесні ушкодження.

Крім того, зареєстровано кримінальні провадження щодо незаконного заволодіння транспортним засобом марки Форд Транзіту с. Бубенкове Ізюмського району Харківської області, незаконного заволодіння транспортним засобом марки ВАЗ 210430 у смт Немішаєве Бучанського району Київської області, незаконного заволодіння транспортним засобом марки Нісан Жук у м. Маріуполь Донецької області.

Також, здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом здійснення збройних нападів представниками підрозділів збройних сил та інших силових відомств росії на об’єкти інфраструктури с. Бражківка, Ізюмського району Харківської області внаслідок чого зруйновано інфраструктуру, а також загинулаодна особа.

Окрім цього, зареєстровано злочини по факту безвісті зниклих громадянина Литовської Республіки, який знаходився на території України в Запорізькій області, а також військовослужбовця на території Київської області.

 

Керівник Летичівської

окружної прокуратури                                                      Сергій СУХОРЕБРИЙ

Інформує прокуратура


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь