Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася XXII позачергова сесія восьмого скликання

Дата: 05.05.2022 14:03
Кількість переглядів: 756

На сесію прибуло 18 депутатів із 26 обраних. Після відкриття сесії гімном України, присутні вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих у війні з російським агресором.

Розпочали сесію врученням посвідчення, депутату Нів’євському Володимиру Віталійовичу, обраному у виборчому окрузі №2. Нагадаємо,на минулій сесії народні обранці проголосували за визнання повноважень депутата Віньковецької селищної ради Нів’євського Володимира Віталійовича, у зв'язку зі складанням повноважень депутата Мельника Василя Степановича від фракції ВО «Батьківщина».

Фото без описуФото без опису

Далі депутати ознайомились та проголосували за порядок денний, який включав 10 питань.

Фото без опису

Перше питання стосувалось засудження агресії та підтримки територіальної цілісності та незалежності України. Депутати проголосували за підтримку Заяви Верховної Ради України "Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні", затвердженою постановою ВРУ №2188-ІХ від 14.04.2022 року.

Далі депутати внесли зміни до рішення селищної ради №4-16/2021 від 21 грудня 2021 року. Мова йде про Програму   утримання і розвитку автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури населених пунктів Віньковецької селищної територіальної громади на 2022 рік. Зміни у рішенні полягали у зміні  додатків до програми.

У зв'язку із воєнним станом великі проєкти реалізувати нереально, адже тендерні процедури провести неможливо. Тому керівництвом селищної ради прийнято рішення, розбити великі проєкти на менші, та все ж реалізувати плани  ремонту місцевих доріг на цей рік по громаді. Розробляють відповідні кошториси на виконання ремонтів доріг з асфальто-бетонним та біло щебеневим покриттям.

Своїм рішенням депутати також надали дозвіл виконавчому комітету вносити зміни до програми. 

Фото без опису

Далі прийняли рішення про закріплення майна комунальної власності на праві господарського відання за комунальним підприємством "Віньковецький комунсервіс". Йдеться  Автогрейдер SDLG G 9165F, який був придбаний ще зимою і нарешті його вдалось зареєструвати. Це грейдер на колісному ході, який належить до класу важких автогрейдерів. Це багатофункціональна спецмашина, яка вирізняється хорошою продуктивністю та високою точністю виробничих операцій.

Фото без опису

Ця модель здатна виконувати широкий спектр завдань в дорожньому будівництві та комунальному господарстві :  створення узбіч, насипів, виямок, очищення території від снігу та будівельного сміття тощо. Модель розроблена на основі передових технологій та підходить для використання в важких кліматичних умовах.

Наступним рішенням депутати збільшили статутний капітал та внесли зміни до статуту КП "Віньковецький комунсервіс". Це рішення було прийнято для того аби підприємство могло самостійно здійснювати придбання. Адже, в умовах воєнного стану Віньковецька селищна рада придбання здійснювати не може. Кошти можуть бути спрямовані тільки на основні засоби. Зокрема, заплановано закупити бульдозер T-130 для виконання робіт з ремонту доріг.

 

Прийнято рішення про створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану шляхом затвердження технічної документації із землеустрою для передачі в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Земельні ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності в селах Ломачинці, Говори, Дашківці, Виселок, Фащіївка та селищі Віньківці передаються в оренду на строк до одного року (до моменту зібрання урожаю), далі ці земельні ділянки будуть виставлені на аукціон.

 

Також депутати своїм рішенням затвердили звіт про експертну оцінку вартості комунального майна, це рішення необхідно прийняти для того аби майно було передано на аукціон. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь