Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про наповнення місцевого бюджету йшлося на зустрічі податківців та представників Віньковецької ТГ

Дата: 11.05.2022 11:44
Кількість переглядів: 424

Відбулась зустріч начальника Віньковецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Андрія Щербанюка та першого заступника голови Віньковецької територіальної громади Дмитра Приступи, на якій обговорили забезпечення надходжень до бюджету громади майнових податків.

Зокрема, розглянули резерви наповнення місцевого бюджету громади з податку на нерухоме майно, плати за землю, а також погашення заборгованості, яка виникла в попередніх періодах. Особливу увагу керівник податкової інспекції звернув на заходи, які вживаються податківцями з метою скорочення боргу та зауважив, що переліки боржників по майнових податках буде розміщено на інформаційних стендах в приміщенні територіальної громади.

Водночас, посадовець зауважив, що громадяни можуть перевірити інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом. Крім того, фізичні особи мають право звернутися до податкової інспекції для проведення звірки даних по нерухомому чи рухомому майну та земельному податку.

Під час зустрічі обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону № 1914-IX, №1946-ІХ, тощо. Йшлося щодо можливості переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2 вiдсотки доходу пiсля 01 квітня 2022 року, декларування доходів громадян та про проблемні питання застосування РРО в умовах сьогодення.

Крім того керівник ДПІ Андрій Щербанюк нагадав присутнім про кампанію одноразового декларування та повідомив хто має право на податкову амністію, які об’єкти можна декларувати, які ставки використовуються для визначення розміру одноразового збору та в які терміни його сплачувати.

ДПС у Хмельницькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь