Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

III сесія

Дата: 21.01.2021 09:01
Кількість переглядів: 144

Сьогодні, 21 січня о 9:00 відбулася третя сесія Віньковецької селищної ради 8 скликання. Присутні були 25 з 26 депутатів.

На порядок денний було винесено 37 питань, які розробили та опрацювали на засіданнях постійні комісії селищної ради та на засіданнях виконкому.

Спершу, депутати ознайомились із порядком денним та проголосували за нього. Голосуванням депутати,  визнали повноваження депутатів Хомишеної Евеліни (партія:"Слуга Народу", округ №1) та Тарнавської Аліни (партія:"За конкретні справи", багатомандатний виборчий округ). Нагадаємо, що депутати Приступа Дмитро та Кошай Тетяна, склали свої повноваження у зв`язку з обранням на посади першого заступника та керуючого справами виконавчого апарату й увійшли до складу виконкому Віньковецької селищної ради.

Одразу після узгодження організаційних питань роботи ради, депутати взялися за обговорення та прийняття тексту звернення, яке буде відправлено Президенту України, Верховній Раді України, до НКРЕКП, народному депутату В.В.Бондарю.

 Спільно з активістами, жителями селища, депутати розробили звернення, доповнене 50-ма сторінками підписів. В ході жвавої дискусії, депутати прийняли варіант рішення:

"Виступаємо проти неадекватного підвищення цін на газ та електроенергію та вимагаємо обгрунтувати тарифи  на транспортування" 

Текст звернення можна переглянути тут ЗВЕРНЕННЯ

Окрім того, селищна рада затвердила склад постійних діючих комісій, які будуть опрацьовувати проєкти рішень до сесії у межах компетенцій СКЛАД КОМІСІЙ

На сесії також підтримали голосуванням ряд положень, якими будуть керуватися структурні підрозділи селищної ради.

Також, затвердили положення про порядок надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, та іншим категоріям громадян Віньковецької селищної ради.На виконкомі це питання попередньо розглянули, була створена комісія по наданню матеріальної допомоги. Для розгляду кожної заяви від жителів селищної ради буде збиратися відповідна комісія, яка буде призначати допомогу у розмірі від 100 до 1,5 тис. гривень, в окремих випадках, в залежності від складності ситуації сума може збільшуватися за рішенням виконкому.

Також проголосували за підтримку програми профілактики, діагностики та лікування рідкісних «орфанних» хвороб та інших інвалідизуючих захворювань мешканців Віньковецької громади.

Заблотовська Л.Д. виступила із проханням до депутатів підтримати дану програму. Адже, як пояснила лікар: "Орфанні хвороби — це вроджені або набуті захворювання, які трапляються вкрай рідко — рідше ніж один випадок на 2000 населення країни. 80% цих захворювань генетично обумовлені. Вони не лише мають тяжкий і хронічний перебіг, але й супроводжуються зниженням якості та скороченням тривалості життя пацієнтів. Такі люди зазвичай потребують дороговартісного, безперервного та пожиттєвого лікування. Більшість орфанних захворювань діагностують у ранньому віці, у 35% випадків вони стають причиною смерті малюків до року, у 10% — дітей у віці до 5 років, у 12% - у віці від 5 до 15 років"

Проголосували депутати одноголосно за припинення в результаті реорганізації шляхом злиття комунального підприємства «Дашкомсервіс» та комунального підприємства «Віньковецький комунсервіс» у комунальне підприємство «Віньковецький комунсервіс» Віньковецької селищної ради. Голова громади відзвітував, що досліджуючи та обговорюючи разом із керівником «Дашкомсервіс» це питання, проаналізувавши досвід інших громад, зокрема сусідньої Новоушицької ТГ, прийшли до висновку, що доцільнішим буде створити одне потужне та ефективне комунальне підприємство, оперативно укомплектувати штат та почати працювати аби розв'язувати проблеми комунальної сфери усієї громади вчасно і якісно.

Ще депутати затвердили графік роботи ЦНАПу. До 27.01. увесь штат працівників ЦНАПу Віньковецької селищної ради буде укомплектовано і вони вже зможуть приймати громадян відповідно графіку.

Заслухали та прийняли ряд земельних питань, коментарі, роз`яснення та уточнення давав начальник земельного відділу Дунець П.П. На постійній комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва,  архітектури, охорони історичних пам'яток та благоустрою прийняли рішення створити "Програму поводження із земельними ресурсами Віньковецької селищної ради" аби був розроблений єдиний правовий механізм рівний для всіх.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь