Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

IV сесія

Дата: 26.02.2021 09:04
Кількість переглядів: 144

На сесії були присутні 22 з 26 депутатів. На порядок денний було винесено 21 питання та блок земельних питань. 
За прийнятим регламентом роботи депутати працювали 4 години, з перервою 1 година. 
Рішенням сесії депутати:
Затвердили план роботи Віньковецької селищної ради на 2021 рік. Доповідачка, секретар ради А. Олендра зазначила, що даний план включає заходи, що направлені на забезпечення функціонування громади: наради, семінари, відзначення подій загальнодержавного та місцевого значення тощо.
Затвердили Програму соціально-економічного розвитку громади на 2021 рік. Керуюча справами Т. Кошай доповіла, що дана програма розроблена враховуючи усі тенденції та наявні ресурси громади  відповідно до вимог чинного законодавства. Направлена на розвиток економічного сектору коштом підприємств всіх форм власності. 
Зокрема,в програму входять такі проєкти: 
•    завершення будівництва очисних споруд;
•    будівництво водогонів у селах Нетечинці, Охрімівці, Яснозір'я, Петрашівка, Калюсик, Майдан-Олександрівський;
•    за наявності надходження субвенції реконструкція стадіону "Юність";
•    за наявності надходження субвенції реконструкція Віньковецького ліцею; 
•    купівля комунальної техніки для КП" Віньковецький комунсервіс"; 
•    ремонт дороги Шелохово-Гоголі-Говори, капітальний ремонт доріг комунального значення по вул. Кошового та вул. Свободи, ямковий ремонт усіх комунальних доріг селищної ради. 
Затвердили Положення про учнівську стипендію "Обдарованість". Доповідач, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Піменов В. відзвітував, що дана програма розроблена з метою нагородження учнів за перемоги в обласних (III рівень) та всеукраїнських олімпіадах (lV рівень) та націлена на стимулювання мотивації в здобувачів освіти. 
Затвердили Програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території Віньковецької ради на 2021-2025 рр. Доповідач начальник Віньковецького районного сектору Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Володимир Панасюк відзвітував, що в програмі висвітленні всі пріоритетні заходи ефективного реагування на надзвичайні ситуації, створення матеріального резерву, організації відповідного навчання, придбання засобів передачі системи зв'язку, сприяння волонтерському та добровольчому руху (створення пожежних дружин, які будуть допомагати ліквідувати пожежі).
Затвердили програму забезпечення охорони прав і свобод людини, профілактики злочинності та підтримання публічної безпеки і порядку на території Віньковецької селищної громади. Звітував О.Гома, майор поліції  т.в.о. начальника СПД №1 відділення № 3 ХРУП в Хмельницькій області. Голова спілки ветеранів працівників органів внутрішніх справ Цимбалюк В. наголосив на важливості створення в громаді дружин з охорони громадського порядку, також звернувся до депутатів і старост включитися в цей процес. 
Затвердили програму розвитку земельних відносин, що націлена на створення орієнтира при розпорядженні земельними ділянками. Основною метою Програми розвитку земельних відносин на території Віньковецької селищної ради на 2021-2023 роки є  забезпечення ефективного використання та підвищення цінності земельних ресурсів. На наступну сесію планується розробити дієвий порядок передачі та затвердити його. 
Затвердили  проєкт програми "Придбання спецтехніки для комунального підприємства "Віньковецький комунсервіс". Як зазначив доповідач А.Мельник стан техніки, що знаходиться у розпорядженні комунального підприємства критичний. Підприємство виграло тендер на благоустрій громади, але на його балансі  всього 12 одиниць техніки, яка не може забезпечити потреби підприємства для якісної роботи. В негоду ситуація взагалі катастрофічна. Розроблено проєкт на закупівлю 8 одиниць техніки ( ПРОЕКТ). 
Також затвердили зміни до бюджету, положення про відділ надання адміністративних послуг, маршрути підвозу учнів сільської місцевості до місць навчання та у зворотньому напрямку, затвердили структуру і штатну чисельність працівників КП «Інклюзивно-ресурсний центр», внесли зміни до рішення «Про затвердження Плану діяльності Віньковецької селищної ради з підготовки проєктів РА на 2021 рік», підтримали звернення до Верховної Ради  «Про народовладдя через всеукраїнський референдум». Затвердили організацію надання соціальних послуг коштом бюджету, затвердили структуру і штатну чисельність Віньковецької багатопрофільної лікарні.
Також на сесії затвердили кандидатуру на посаду заступника голови селищної ради. Заступником став Морозовський Віктор Нарцисович. Проголосувало за - 20 депутатів, 2 - утрималось. Морозовський В.Н. достроково припинив повноваження депутата та увійшов до складу виконавчого комітету.
Після годинної перерви депутати приступили до розгляду земельних питань. Було прийнято, можливо, непопулярні та все ж необхідні рішення для розвитку громади.

Фото без опису  Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь