Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

VII сесія

Дата: 20.05.2021 09:19
Кількість переглядів: 139

20 травня проведено чергову VII сесію Віньковецької селищної ради VIII скликання. На порядок денний було винесено 18 питань з основного блоку та блок земельних питань. Працювали депутати за звичним регламентом 4 години роботи, після 2- ох годин перерва у годину. Проте, незвичним було те, що цього дня депутати, старости та працівники ради прийшли у Будинок рад у вишиванках, та й навіть площа перед радою прибралася у святкові вишиванні барви. У перерві депутати мали змогу приєднатися до флешмобу на честь 15 – ти річчя Дня вишиванки, кадри із якого будуть використанні у відеовітанні для хорватських побратимів з однойменних Віньковець.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Першим питанням порядку денного заслухали депутатський запит Стецюка Яна щодо ситуації у селі Петрашівка. Громада обурена встановленням вишки мобільного зв’язку по вулиці Перемоги, 95 А, вимагає звернення до відповідних органів аби вирішити дану ситуацію. До звернення додані підписи жителів на чотирьох аркушах.

Депутати підтримали звернення, прийнявши рішення направити клопотання до органів прокуратури, ДАБІ, Держпродспоживслужби, ДСНС та ТОВ «Лайфселл».

Далі депутати заслухали голову фракції Європейська солідарність Миколу Мосьондза із заявами щодо невдоволення новим порядком надання субсидій.

Також із заявою виступила голова фракції Партії Олега Ляшка Лариса  Премякова. Депутатка висунула пропозицію створити в раді депутатську групу «Гендерна рівність» серед жінок депутатів. Подібні ініціативи реалізовуються по всій області за підтримки ГО «Рівні права та можливості».

Наступними питаннями порядку денного було затвердження звіту про виконання  селищного бюджету за I квартал та внесення змін до селищного бюджету на 2021 рік. Попередньо усі статті звіту та змін було обговорено на засіданнях виконкому  та бюджетній комісії.

Четвертим питанням затвердили структуру та штатну чисельність таких комунальних підприємств як «Віньковецький комунсервіс» та «Віньковецький комунальний ринок».  «Ми затверджуємо цю структуру, проте її укомплектування залежатиме від фінансової спроможності громади» - наголосив голова В.Лужняк.

Далі внесли зміни до структури та штатної чисельності апарату Віньковецької селищної ради. « Фактично штат ради не збільшився, ми просто впорядкували його в залежності від потреб громади. Внесли у штатний розпис працівників пожежних частин Осламова та Женишковець (ці люди вже працюють у нас). Забрали одну одиницю із сектору цивільного захисту, адже потреба в інспекторі охорони праці відпала, оскільки, згідно з діючим законодавства, ці функції в органів місцевого самоврядування забрали. Підсилили відділ земельних ресурсів, бо той обсяг роботи, що вони виконують, вимагає більшої кількості людей» - пояснила керуюча справами Тетяна Кошай.

Внесли зміни у структуру і штатну чисельність багатопрофільної лікарні та закладів освіти, тому, що  у зв’язку з перенесенням на їхній баланс котелень із тепломережі, виникла потреба у ставках кочегарів. Також, у зв’язку із ліквідацією та передачею на баланс спорткомплексу «Юність», внесено до структури ДЮСШ посади сторожа та завідувача спортивної бази.

Затвердили порядок складання фінансового плану, який детально розглядався на регламентній комісії. Комунальні підприємства щоквартально мають уточняти квартальний фінансовий план та звітувати за його виконання.

Передали майно селищної ради КП «Віньковецький комунсервіс»: селищною радою закуплено матеріали для виготовлення сміттєвих баків і передано для встановлення.

Надали згоду на передачу комунального майна ПМСД Зіньківській сільській раді.  «Частину кабінетів для працівників апарату Зіньківської сільської ради розміщено в приміщенні амбулаторії, тому є доцільність в передачі приміщення.»- пояснила Лариса Заблотовська.

Надали дозвіл відділу культури та туризму на реорганізацію та ліквідацію закладів культури. «У зв’язку зі зменшенням кількості населення в селах та недостатністю фінансування, постає питання доцільності існування малокомплектних закладів культури» - пояснив начальник відділу культури О.Коцемір. – «Згідно зі схемою децентралізації мають утворитися культурно-освітні центри. До цього ми працюємо в такому режимі : 4 опорні будинки культури та 16 бібліотек - філій. В майбутньому малокомплектні культосвітні заклади будуть охоплені опорними, тому мешканці цих населених пунктів будуть забезпечені культурно-освітніми послугами»

Питання ліквідації закладів культури є болючим, тому викликало жваві дискусії серед депутатів, відповідно було прийнято рішення розглядати питання ліквідації конкретно по кожному закладу, враховуючи всі нюанси та обставини. До наступної сесії дано завдання відділу культури та туризму зібрати усю наявну інформацію по клубних та бібліотечних закладах громади, аби прийняти це непросте рішення, детально вивчивши питання.

Депутатський корпус достроково припинив повноваження старости Зоряного Мінзілевського В. В. Голова громади зазначив, що роботою старости задоволений, але у зв’язку із його власним бажанням і особистими причинами, староста виявив бажання скласти повноваження. Також очільник громади подякував Мінзілевському В. за роботу, наголосивши, що за відносно невеликий період часу Володимир Вікторович проявив себе як кваліфікований працівник і фанат своєї справи.

На посаду старости села Зоряне  затверджено  Дзюрак Румію Растямівну. Попередньо цю кандидатуру було обговорено на сході села.  Присутні жителі майже стовідсотково підтримали кандидатуру  Дзюрак Р.

Фото без опису Фото без опису

Також затвердили єдиний перелік вулиць і провулків громади, що був попередньо опрацьований з усіма старостами. Після перерви депутати приступили до розгляду земельних питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь