Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання ХХVІ чергової сесії Віньковецької селищної ради

Дата: 04.11.2022 11:36
Кількість переглядів: 356

На засіданні були присутні 15 депутатів з 26. Запрошені представники громадськості та ЗМІ. Також на сесії були присутні керівники структурних підрозділів, комунальних підприємств та старости селищної ради.

Заслухали текст Звернення Віньковецької селищної ради до Хмельницької ОВА щодо відміток військовослужбовців. Зараз усі наші жителі, які служать в лавах Збройних сил України на період відпустки мають обліковувати своє місцеперебування Хмельницький військкомат, ми ж своєю чергою, просимо керівництво ОВА дозволити спростити цю процедуру для бійців та проходити її за місцем проживання. Звернення ініційовано в.о. голови РС "Учасників АТО", депутатом Віньковецької селищної ради Мишаком В.П. Депутати підтримали звернення.

Далі приступили до розгляду питань порядку денного. Першим рішенням депутати проголосували за затвердження Програми економічного та соціального розвитку на 2023 рік, в якій зображено основні тенденції економічного та соціального розвитку Віньковецької ТГ за 9 місяців 2022 року, цілі та пріоритети на 2023 та очікувані результати Програми, завдання та заходи, які необхідно вжити для досягнення пріоритетних завдань розвитку громади.

Рішенням депутатів затверджено Програму підтримки самозабезпечення Віньковецької селищної територіальної громади харчовими продуктами на 2023-2025 роки "Сади Перемоги". 

Ініціатива Сади Перемоги запускає грантовий конкурс для українських громад на реалізацію ідей з розвитку сільського господарства та самозабезпечення продуктами харчування. Переможці конкурсу отримають до 250 тис. грн на втілення свого проєкту.

Кошти гранту громади зможуть використати на техніку для обробки землі, на необхідні засоби для вирощування, зберігання і перероблення сільськогосподарської продукції, впровадження новітніх технологій та інші заходи, що сприяють підвищенню продовольчої безпеки.

На конкурс можуть подаватися учасники із Сумської, Київської, Вінницької, Хмельницької, Івано-Франківської, Харківської, Полтавської, Львівської, Черкаської та Дніпропетровської областей. Віньковецька громада теж вирішила взяти участь, адже в нашій громаді ініціатива "Сади Перемоги" вже не є новою, в цьому році жителі Карачієвецького старостинського округу та небайдужі жителі разом з ВПО на чолі зі старостою посадили два гектари картоплі для потреб ВПО та ЗСУ. Збирати урожай допомагали усією громадою. Подібні акції проводились у Велико Олександрівському та Пилипо-олександрівському старостинських округах.

Підтримали своїм рішенням депутати Програму підтримки Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань на 2022 – 2024 роки. Метою цієї програми є забезпечення належних умов для якісного виконання завдань та підтримки високого рівня боєготовності військових частин Збройних сил України, підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади. Реалізація Програми сприятиме розв'язанню питань за тими напрямами, де спостерігається нестача ресурсів з державного бюджету, та в цілому забезпечить проведення на належному рівні виконання завдань територіальної оборони, зокрема підвищення рівня функціонування підрозділів територіальної оборони, військових частин розташованих на території Хмельницького району. Загальний контроль за виконання Програми здійснюється постійною комісією планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, економіки, промисловості, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва  селищної ради.

Прийнято Програму забезпечення твердим паливом вразливих груп населення Віньковецької громади на 2022-2023 роки, які внаслідок недостатнього матеріального забезпечення потребують грошової допомоги на придбання твердого палива: ВПО, пільгові категорії населення. Селищна рада допомагатиме сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах витримати труднощі опалювального сезону. По кожному зверненню буде збиратись комісія на чолі зі старостою та приймати рішення щодо надання допомоги коштами на тверде паливом. Вже на черговому засіданні буде створено зазначені комісії.

Затверджено Правила утримання домашніх тварин на території Віньковецької громади. Це регуляторний акт, який пройшов відповідну процедуру перевірки в Державній регуляторній службі. Метою якого є регулювання відносин у сфері поводження та утримання домашніх тварин, забезпечення сприятливих умов їх утримання усіх тварин на території громади незалежно від форми власності чи інших речових прав на них. Визначає права та обов’язки власників тварин, процедуру транспортування, умертвіння, поховання, участі громадських організацій щодо захисту тварин від жорстокого поводження, вирішення інших спірних та проблемних питань.

Прийнято рішення щодо змін до переліку платних послуг КНП «Віньковецька БЛ», зміни передбачають доповнення переліку 2 послугами: тестування на наявність в крові наркотичних та психоактивних речовин.. Зараз процедуру психодіагностичного огляду можна пройти в Віньковецькій БЛ або в Хмельницькій Обласній Психіатричній Лікарні №1 (с.Скаржинці), яка буде коштувати 740 гривень, після закінчення воєнного стану дана процедура буде коштувати 1 088 гривень.

Прийнято рішення «Про взяття на баланс майна в рамках проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України». Відділ надання соціальних послуг взяв участь в проєкті та отримав 6 комп’ютерів, 3 принтери та пакет офісних програм. Це цільова техніка, яка буде використовуватись виключно спеціалістами, які займаються наданням соціальних послуг.

Прийнято рішення про ліквідацію комунальних закладів «Карижинський заклад дошкільної освіти» та «Пирогівський заклад дошкільної освіти». Минулого року діяльність цих закладів була призупинена через недоукомплектацію. Відділом освіти, молоді та спорту розроблений проєкт рішення про ліквідацію цих закладів. Дітей підвозять до інших закладів освіти. Усі батьки написали заяви про переведення  дітей в інші садочки.

Також прийнято ряд важливих рішень у сфері комунального господарства, об'єктів комунальної власності, земельних відносин тощо.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь