Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІДВЕРТА РОЗМОВА З ОСВІТЯНАМИ

Дата: 07.11.2022 11:41
Кількість переглядів: 210

В п'ятницю, 4 листопада в залі засідань селищної ради відбулася робоча нарада із керівниками закладів освіти громади. 

 

Селищний голова Володимир ЛУЖНЯК, подякував освітянам за стійкість та чітку патріотичну позицію. Адже, на 8-му місяці повномасштабної війни працівники освіти мужньо тримають свій фронт: власним прикладом виховують юних патріотів, за будь-яких умов організовують якісний освітній процес, займаються благодійністю та волонтерством. 

 

"Освіта - надважлива галузь як в мирний, так і воєнний час. Цього року нам вдалося зберегти наявну освітню мережу. Навіть, в умовах дефіциту субвенції - ми намагаємося усіма можливими способами підтримувати освітню галузь, станом на сьогодні - ми дофінансували 300 тисяч гривень дефіциту освітньої субвенції із бюджету громади.

 

За ці вісім місяців, жоден із закладів не було переведено на простій, заробітна плата виплачена в повному обсязі. Станом на сьогодні очним навчанням забезпечені 100% здобувачів освіти, в усіх закладах тепло,  ми продовжуємо реконструкцію системи опалення: поставили твердопаливні котли в Охрімовецькому ліцеї, Женишковецький ліцей та дитячому садочку, Великоолександрівській гімназії. Продовжуємо працювати, попри воєнне вторгнення. Я вдячний кожному за допомогу, підтримку, за вашу працю. Ми всі одна команда і ми повинні вистояти!"- зазначив голова.

 

Начальник відділу фінансів Іванна КУЗЬ прокоментувала питання, що стосувалися  бюджету : "Цього року з освітньої субвенції  було вилучено близько 5,8 млн гривень, однак територіальній громаді вдалося вистояти: усі виплати здійснювались в повному обсязі та без затримок. Прогнози на наступний рік - не оптимістичні: прийнятий бюджет 2023 року, де  обсяг освітньої субвенції значно менший, порівняно з 2022 роком, а  це оплата праці для вчителів і  утримання закладів освіти.  Освітяни не можуть працювати без заробітних плат,  діти повинні навчатися в якісному та конкурентному освітньому середовищі - всі ці умови будуть  враховуватись при плануванні місцевого бюджету на наступний рік. "

 

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Віталій АРСЕНЮК пояснив освітянам: "Ми повинні бути стійкими та готовими до того, що коштів не вистачатиме. Будь-яке з прийнятих рішень буде не популярним: чи то зняття надбавок, чи то переведення на простій, чи оптимізація освітньої мережі Цього року із селищного бюджету дофінансували дефіцит коштів - наступного року таких видатків бюджет селищної ради собі дозволити не зможе. Але ми будемо докладати усіх можливих зусиль аби усі рішення були прийняті в інтересах здобувачів освіти та освітян."

 

Також в нараді взяли участь представники органів Держпродспоживслужби та ДСНС, які провели бесіди з керівниками щодо організації навчального процесу, впорядкування відповідної документації, реагування в умовах надзвичайних ситуацій, харчування здобувачів освіти.

 

Наступний рік - буде викликом для кожного з нас, перевіркою на стійкість та єдність. Ми повинні вистояти, маємо триматися разом, довіряти та підтримувати, допомагати нашим воїнам здобувати таку омріяну та вистраждану перемогу. Зараз уся Україна переживає непростий період: ракетні обстріли, знищення об'єктів інфраструктури, хтось залишився без житла і роботи, хтось без світла та води Та всі ми залишаємось українцями : мужніми, сильними, непереможними, єдиними.  Не дамо відчаю та страху зламати нашу міць - будемо жити, творити, працювати, допомагати та воювати в пам'ять про тих, хто віддав свої життя у цій війні! 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь