Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Масові атаки по об’єктах енергетики: чи готові у Віньковецькій громаді?

Дата: 16.11.2022 16:09
Кількість переглядів: 1330

Сьогодні, 16 листопада об 11.00 голова громади В.ЛУЖНЯК провів нараду за участі керівників структурних підрозділів та комунальних установ селищної ради, керівників Віньковецьких філій ПАТ «Хмельницькгаз» та ПАТ ”ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО, сектору поліцейської діяльності, власників автозаправок громади.

Обговорили підготовки закладів критичної інфраструктури та освіти до роботи в умовах надзвичайних ситуацій, зокрема, аварійного вимкнення електропостачання, водопостачання, повітряних тривог, воєнних дій, забезпечення альтернативними видами палива та енергії, формування резервів необхідного обладнання та матеріалів для проведення аварійно-відновлювальних робіт й створення запасу мобільного обладнання, що дозволить оперативно реагувати на виклики для розв'язання проблем тепло-, водопостачання та водовідведення.

СТАНОМ НА СЬОГОДНІ. Масовані ракетні удари 15 листопада та похолодання ускладнили ситуацію в енергосистемі. Застосовуються аварійні відключення в залежності від навантаженості енергосистеми. Зараз головне завдання енергетиків – забезпечити стабільну роботу об’єктів критичної інфраструктури, тому просимо жителів громади із розумінням ставитися до відключень. Обмеження споживання – це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми після вже шостої прицільної ракетної атаки рашистів по енергооб'єктах. Ремонтні бригади працюють цілодобово над відновленням понівеченої інфраструктури,  аби відновити  електропостачання по максимуму, і ми можемо їм допомогти!  Мова йде про економію і грамотне споживання. 

Реалізація цих заходів, у критичні моменти вже дозволяє економити від 7 до 40% електроенергії. 

Внаслідок цього, енергосистема може працювати не на повну потужність, електростанції – економити вугілля, що знадобиться для проходження зимового опалювального періоду, а енергетики у випадку аварії – отримують можливість вести роботи з мінімальними відключеннями споживачів.

Від нашого свідомого ставлення залежить майбутнє енергосистеми!

Також в ході наради ОБГОВОРИЛИ АЛГОРИТМ ДІЙ НА ВИПАДОК ТРИВАЛОГО ВІДІМКНЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ:

Віньковецька селищна територіальна громада готова забезпечити стабільну роботу об’єктів критичної інфраструктури в умовах відсутності електропостачання, закуплені генератори для їх роботи, зроблений запас палива.

Водопостачання: Центральна башта качатиме воду з допомогою встановленого  генератора потужністю 50 кВт, що буде забезпечувати водою центральну частину Віньковець, де знаходиться найбільша кількість об'єктів критичної інфраструктури. 

Окрім того, проводяться заходи із забезпечення громади мобільним генератором аби була можливість водопостачання решти мікрорайонів Віньковець - Лінія, Березина, Кут, та по можливості решти населених пунктів громади, де наявна система централізованого водопостачання.

ВАЖЛИВО! Селищна рада рекомендує обслуговуючим кооперативам, які забезпечують водопостачання придбати генератори на випадок довготривалих відключень електроенергії для забезпечення безперебійної подачі води.Окрім того, закликаємо жителів громади подбати про запаси питної та технічної води для власних потреб.

Вивіз сміття, обслуговування доріг та ремонт водопроводу також будуть здійснюватися. Керівнику КП «Віньковецький комунсервіс» дано доручення розрахувати потребу в необхідних ресурсах аби забезпечити резерв палива та матеріалів.

Газопостачання в умовах відсутності електроенергії буде працювати автономно та безперебійно.

Будуть облаштовані пункти обігріву населення:

Віньківці – Віньковецький ліцей та дитячий садочок №1, селищна рада, по селах – заклади освіти. В усіх закладах освіти, де встановлені твердопаливні котли – є генератори, які забезпечать їх роботу. Навчальний процес на цей період буде припинено.

Заклади медицини також працюватимуть та надаватимуть допомогу пацієнтам. Для цього закуплено дизельний генератор потужністю 100 кВ з резервом пального.

Проблем із додатковим забезпеченням дизельним паливом та бензином теж не повинно бути, адже на заправках встановлені дизельні генератори, які працюватимуть безперебійно.

Правоохоронні органи працюватимуть в посиленому режимі: охорону громадського порядку будуть забезпечувати працівники поліції, селищної ради, члени добровольчого формування та роти охорони.

Оповіщення населення здійснюватиметься за допомогою гучномовців.

Ми повинні бути готові до усіх можливих сценаріїв – це дозволить уникнути паніки в критичні моменти. Сьогодні ворог намагається знищити не тільки об’єкти нашої енергетики, але й зламати наш дух та залякати нас. Ми не дозволимо їм цього зробити! Кожен на своєму фронті наближає перемогу, головною нашою зброєю має бути єдність та взаємодопомога. Паніка, зневіра, розбрат – ось головна ціль рашистів. Ми маємо вистояти!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь