Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РОЗШИФРОВУЄМО ECERS-3 ЯК ОРІЄНТИР ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКІСНОГО ДОШКІЛЛЯ,

Дата: 29.11.2022 08:28
Кількість переглядів: 102

РОЗШИФРОВУЄМО ECERS-3

ЯК ОРІЄНТИР ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКІСНОГО ДОШКІЛЛЯ,

формуємо комплексний підхід до раннього розвитку дитини

крізь призму сучасних методик оцінювання 

E - раннє

C - дитинство

E - оточення

R - рейтинг

S - шкала

 «ECERS-3: що варто знати педагогам» - навколо такої проблеми                    22 листопада 2022 року була сфокусована увага понад 30 педагогів дошкільних закладів Віньковецької селищної ради. Вебінар проводився за методичної підтримки методиста сектору організаційно-методичної роботи з педагогічними працівниками дошкільної та початкової освіти НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти ХОІППО ДАРЧЕНКО ЛАРИСИ ГРИГОРІВНИ.

План вебінару

Настанови, поради та рекомендації Лариси Григорівни дали можливість сфокусувати увагу на сильних та слабких сторонах якості освітнього процесу в ЗДО в умовах правового режиму воєнного стану, проаналізувати можливості та ризики в освітньому процесі, сформувати орієнтири для поліпшення якості освітнього процесу в ЗДО. Наголошено на важливості освітнього середовища в укриттях, на забезпечення психологічного комфорту, організації вільної гри для дітей, ініціювання полілогу та своєчасного реагування на потреби дітей.

Лариса Григорівна визачила переваги ECERS-3:

- акцент на дослідженні створення умов для розвитку дитини, характеру взаємодії та видів освітньої діяльності;

- сприяння професійному розвитку педагогів;

- удосконалення розвивального середовища закладу дошкільної освіти відповідно до міжнародних стандартів.

Формат віртуального КОВОРКІНГУ об’єднав педагогів ЗДО для спілкування, навчання, творчої взаємодії. Світлана САВРІЙ, директорка КУ ЦПРПП ВСР, намагалася в онлайн-спілкуванні створити відкритий майданчик для педагогічної співпраці та професійного зростання колег, підготувала на допомогу педагогам інформаційно-консультативний меседж, надала інформаційні ресурси для самоосвіти керівних та педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Віньковеччини.

 Родзинкою коворкінгу було представлення досвіду роботи педагогічних працівників Віньковецького ЗДО ясла-садок № 1 комбінованого типу. Алла Свинобой у форматі інформаційно-методичного брифінгу лаконічно та доступно представила сутність методики «ECERS-3». Цікаві методичні майстерки вихователів Віньковецького ЗДО ясла-садок № 1 комбінованого типу на основі вимірів методики ECERS-3 продемонстрували спільну творчу роботу педагогів, у якій, з одного боку, опрацьовуються нові форми і методики, а з іншого боку, відбувається «програвання» в імітаційному просторі задля опанування практичними вміннями. Аліна Дурдас, керівник творчої майстерні педагогів  «Мереживо творчих родзинок» Віньковецького ЗДО ясла-садок № 1, у вигляді асоціацій обґрунтовано проводила паралелі до якості освітнього процесу в дитсадку на основі вимірів методики ECERS-Педагоги творчої майстерні презентували розуміння та використання підшкал ECERS-3 за допомогою сучасних цифрових технологій. Узагальнені матеріали розміщені на блозі «Горнятко цікавинок».

Усі учасники вебінару вдячні Ларисі Григорівні Дарченко за надану методичну допомогу в проведенні вебінару, а педагогічному колективу Віньковецького ЗДО ясла-садок № 1 комбінованого типу за вдале представлення сутності формування комплексного підходу до раннього розвитку дитини крізь призму сучасної методики з оцінювання дошкільного освітнього середовища. 

Думки та відгуки вебінару

Фото вебінару

Відеосерії коворкінгуImage 74.jpg4.jpg3.jpg2.jpg

 1.jpg


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь