Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про завершення процедури громадських обговорень

Дата: 01.03.2023 10:37
Кількість переглядів: 110

        Відповідно до ст. 143 Конституції України, ст. 11, ст. 25 , ст. 66 Закону України «Про освіту», ст. 32, Закону України «Про повну загальну середню освіту», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Віньковецька селищна рада з метою врахування думки жителів Віньковецької територіальної громади повідомляє про завершення громадських обговорень, щодо реорганізації (пониження ступеня, зміни типу) закладів загальної середньої освіти Віньковецької селищної ради, що знаходяться в сільській місцевості.

Період реформ, розпочатий державою, поставив питання реорганізації та закриття шкіл у сільській місцевості. Ця проблема гостра для всієї України і є результатом демографічної кризи, яка спостерігається в державі. З кожним роком кількість учнів в українських школах скорочується, тому й не дивно, що чимало закладів освіти стали напівпорожніми. Тому перед місцевою владою постає питання раціонального розподілу освітньої субвенції та утримання таких шкіл (оплату за енергоносії, зарплату технічному персоналу громада платить із власного бюджету) та переведення дітей до більших шкіл та забезпечення кращих умов навчання завдяки вивільненим коштам.

Виходячи з наведеного Віньковецька селищна рада проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу винесли на громадське обговорення питання подальшого функціонування кожного закладу загальної середньої освіти, що знаходиться в сільській місцевості та затвердили відповідні проєкти рішення.

Через карантинні обмеження, спричинених поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, коронавірусом SARS-CoV-2» та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймалися у письмовій формі.

     Інформаційне повідомлення  про проведення громадського обговорення щодо ліквідації та реорганізація закладів загальної середньої освіти на території Віньковецької селищної ради та проекти рішень були розміщені на офіційному сайті селищної ради (https://vinkgr.gov.ua/) 01.09.2021року. З метою одержання та врахування зауважень і пропозицій громадськості. На момент завершення обговорення було 514 переглядів.

Проекти рішень


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь