Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Україні запустили Національний портал з імунізації

Дата: 01.05.2023 10:48
Кількість переглядів: 81

Відтепер усю достовірну та оперативну інформацію про вакцинацію в Україні медичні фахівці та пересічні громадяни зможуть знайти на одному ресурсі - https://vaccine.org.ua

Національний портал з імунізації містить матеріали для медиків, студентів, фармацевтів та всіх громадян, котрі шукають доказову інформацію про вакцини та щеплення. Це перший профільний ресурс в Україні, присвячений питанням вакцинокерованих інфекцій, щеплень та використання вакцин. Експерти громадських та урядових інституцій називають це епохальною подією, адже до цього моменту на різних інформаційних платформах висвітлювались різні аспекти вакцинації, як-от: новини щодо надходження вакцин в Україну, статистика захворюваності та динаміка вакцинації, інструкції до імунобіологічних препаратів, рекомендації медиків для груп ризику та мандрівників, законодавчі норми та рішення експертних груп тощо. У той же час, для багатьох країн світу, наприклад, США, Канади, Австралії, Великої Британії, звичною практикою є акумуляція всієї інформації з теми на одному порталі, що доступний і фахівцям, і звичайним громадянам. Тепер аналогічний ресурс доступний для українців і це приклад результативної взаємодії національного рівня, міжнародних партнерів та громадськості. Адже безпека громадського здоров’я починається зі щеплення.

Фахівці з питань імунізації запевняють, що зібрана та перевірена інформація дозволить в майбутньому уникати маніпуляцій та фейків навколо теми вакцинації. Адже часто саме відсутність або некоректність інформації стає перепоною для людини в ухваленні рішення щодо вакцинації себе чи своїх дітей. Але крім того, цей ресурс — це потужний інструмент для медиків, які прагнуть професійно зростати та будувати свою комунікацію з пацієнтами й колегами на засадах доказовості та науковості.

Наразі користувачі Національного порталу з імунізації можуть знайти таку інформацію: вакцинація за віком, групами професійного та медичного ризику; перелік офіційних джерел інформації; матеріали для друку та ознайомлення; інформація для ВПО та мігрантів; актуальний календар щеплень; регуляторні нормативні документи; статистичні дані; адреси та контакти пунктів вакцинації; позиції технічних груп; цитати та зворотній зв’язок з експертами; перелік професійних асоціацій; дані про всі вакцинокеровані інфекції; новини в галузі імунізації тощо.

Підтримати Національний портал з імунізації може будь-яка зацікавлена організація, заклад охорони здоров’я чи освіти. Для цього можна розмістити банер порталу на своїх ресурсах, використовувати у своїх матеріалах посилання на портал, надіслати свої новини або пропозиції на пошту editor@vaccine.org.ua. Все необхідне можна знайти в розділі «Підтримати проєкт».

 

Довідково:

Національний портал з імунізації створено ГС «Коаліція за вакцинацію» завдяки підтримці американського народу, наданій через агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який реалізується на підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Національний портал з імунізації запустили в Україні: для чого він потрібен  — Delo.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь