Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Безоплатна правова допомога для осіб без документів: як отримати?

Дата: 06.06.2023 11:42
Кількість переглядів: 58

Згідно з ч. 1 ст. 59 Конституції України кожен має право на   професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно.

На сьогодні питання надання безоплатної правової допомоги   врегульовано Законом України «Про безоплатну правову допомогу», який набрав чинності 09 липня 2011 року.

Так, Законом передбачено надання первинної та вторинної безоплатної правової допомоги.

Відповідно до Закону України “Про безоплатну вторинну правову допомогу” особи, які не мають документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, мають право на безоплатну правову допомогу.

Зокрема, такі особи можуть отримати як безоплатну первинну правову допомогу, яка передбачає надання правової інформації, консультацій і роз'яснень з правових питань, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру), так і безоплатну вторинну правову допомогу, а саме: здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру, з питань встановлення в судовому порядку фактів, що мають юридичне значення, пов’язаних з оформленням та видачою таких документів, в тому числі, встановлення факту народження.

Для отримання зазначених послуг до органів безоплатної правової допомоги необхідно подати встановленої форми заяву та документи, що підтверджують належність до відповідної категорії суб’єктів права на БВПД. У разі звернення осіб, які не мають документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, до заяви додаються:

- рішення територіального підрозділу ДМС про відмову в оформленні та видачі паспорта громадянина України;

- копія ухвали суду про відкриття провадження у цивільній справі про встановлення факту, що має юридичне значення, пов’язаного з оформленням та видачою документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України.

За більш детальною інформацією та з будь-яких інших юридичних питань,  просимо звертатися за безоплатною правовою допомогою до  сектору «Віньковецьке бюро правової допомоги», що знаходиться за адресою: смт. Віньківці, вул. Соборної України 7, тел.: (03846) 2-22-15, моб. 380 (98) 152 34 13. або зателефонувати до контактного центру системи БПД за номером 0 800 213 103.

Сектор «Віньковецьке бюро правової допомоги»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь