Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У серпні стартував проєкт з дослідження гастрономічної спадщини маршруту Camino Podolico .

Дата: 31.08.2023 10:17
Кількість переглядів: 193

#Camino_Podolico

Фото без опису

Ми живемо у мальовничому краї, де живуть та працюють талановиті, щедрі душею, люди.

Про нашу землю, про її людей, про мальовничі місця потрібно розповідати усім, популяризувати культуру, гастрономію.

 

Довідково. Через Віньківці проходить український маршрут уже відомого Подільського шляху святого Якова. Проєкт «Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова» реалізує Барська міська рада у партнерстві з Вінницькою міською радою, а також територіальними громадами Вінницької та Хмельницької областей у межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Український культурний фонд та Державного агентства розвитку туризму України (детальніше про нього на сайті http://caminopodolico.net/). Шукайте матеріали за тегом #Camino_Podolico)

Так ось, у серпні стартував проєкт з дослідження гастрономічної спадщини маршруту Camino Podolico.

Довідково. Автори проєкту з розвитку Подільського шляху святого Якова (Camino Podolico) виграли у конкурсі грантів на суму 9 950 євро.

Заявка відібрана серед переможців гранту Ради Європи та Європейської Комісії як частина «Конкурсу історій Днів європейської спадщини». У конкурсі взяла участь головна спеціалістка відділу розвитку туризму департаменту маркетингу міста і туризму Вінницької міської ради Валентина Пікульська, яка з 2021 року координує проєкт Camino Podolico. Її історія розповідає про створення Подільського шляху святого Якова та бажання відновити його попри війну в Україні (http://surl.li/itdf.

Фото без описуФото без описуКоманда з Вінниці розпочала реалізацію проєкту «Шлях має тривати» з дослідження нематеріальної, зокрема гастрономічної спадщини вздовж Подільського шляху святого Якова (Camino Podolico), який реалізує департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради за кошти Спільного проєкту Європейського Союзу та Ради Європи.

Експедиції вирушили за маршрутом з Вінниці до Кам’янця-Подільського. А в підсумку мають вийти 11 промоційних відео та двомовний гастрономічний каталог.

На зображенні може бути: 6 людейНа зображенні може бути: 2 людини

На зображенні може бути: 5 людей та текстНа зображенні може бути: 5 людейНа зображенні може бути: 2 людиниНа зображенні може бути: весільний торт

І надзвичайно приємно, що учасники експедиції завітали на Віньковеччину, а саме в село Великий Олександрів, до знаної уже далеко за межі області, та й України, коровайниці Галина Коржак, яка є і бібліотекарем І категорії Бібліотека-філія с. Великий Олександрів.

Пані Галина провела майстер-клас із прикрашання свого відомого короваю, поділилась рецептом випічки, свій шлях коровайниці. Також разом із колегою Тетяною Комахою провели екскурсію своєю народознавчою кімнатою, ретро-кімнатою, розповіли про свою волонтерську кімнату.

Паралельно із цим начальник розвитку відділу туризму Департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Світлана Циганкова провела воркшоп для впровадження Дня європейської спадщини та розповіла більш детально про проєкт «Camino Podolico».

За метаріалами caminopodolico.net 

Центральна Бібліотека Віньковецької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь