Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фахівці ради взяли участь в онлайн-зустрічі з омбудсманом України

Дата: 15.09.2023 10:51
Кількість переглядів: 114

Напередодні, 12 вересня 2023 року, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець в онлайн-форматі провів, організовану Асоціацією міст України, зустріч з представниками органів місцевого самоврядування.

Під час зустрічі, в якій взяли участь понад 600 учасників, було обговорено наступні питання:

  • реалізація Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами місцевого самоврядування в умовах воєнного стану;

  • застосування норм Закону України «Про захист персональних даних» в муніципалітетах;

  • пошук зниклих безвісти, повернення полонених, допомога рідним військовослужбовців.

Дмитро Лубінець наголосив, що доступ до публічної інформації має бути забезпечений відповідно до законодавства України:

«Наразі до нас надійшло 19 422 повідомлень громадян про порушення їхніх інформаційних прав. Ми склали 45 протоколів про адміністративні правопорушення за порушення вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», з них 60% правопорушниками були посадові особи ОМС. Дякую колегам із Асоціації міст України, що виступили ініціаторами цієї зустрічі! Це перший досвід проведення такого масштабного заходу в історії інституції. Проте ми й надалі готові регулярно зустрічатися!», - зазначив Дмитро Лубінець.

Він також додав, що учасникам буде відправлено інформаційні матеріали, де буде й алгоритм дій для рідних, чий близький вважається безвісти зниклим за особливих обставин. А також запросив представників ОМС до участі у форумі «Додержання конституційного права на інформацію в умовах правового режиму воєнного стану», який відбудеться 2 жовтня в Секретаріаті Уповноваженого.

Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України висловив вдячність Уповноваженому Верховної Ради України та його команді за інформативну зустріч та роз’яснення щодо поставлених питань, а також подякував за участь представникам органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

Учасники зустрічі мали можливість ознайомитись з організацією роботи Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини та його діяльністю.

Нагадаємо, у Хмельницькому діє регіональне представництво Консультаційного центру Уповноваженого ВРУ з прав людини за адресою: вулиця Свободи, 70. Центр працює щоденно з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 16:00. Також можна зателефонувати на “гарячу лінію” 0800-50-17-20 (безкоштовно).Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь