Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОГЛЯД ПЛЕНАРНОГО ЗАСІДАННЯ 48 ЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ ВІНЬКОВЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 27.12.2023 14:05
Кількість переглядів: 741

Засідання 48 чергової сесії відбулося 22 грудня 2023 року о 9:00:
 

  • розглянуто питання "Про визнання повноважень депутатів VIII скликання". Кадрові зміни відбулися у фракціях "Європейська солідарність": склала повноваження БІЛОУС Марія Іванівна на заміщення виборчою територіальною комісією запропоновано визнати повноваження депутата ДУПЛЯКА Олександра Миколайовича обраного 25 жовтня 2020 року на місцевих виборах на багатомандатному виборчому окрузі. Також зміни у фракції "Батьківщина": склав повноваження  НІВ'ЄВСЬКИЙ Володимир Віталійович - на заміщення виборчою територіальною комісією запропоновано визнати  повноваження депутатки ШТАНЬКО Лариси Петрівни, обраної на місцевих виборах на територіальному виборчому окрузі №2 25 жовтня 2020 року.

Фото без опису

  • обговорили та затвердили зміни до рішення селищної ради від 01 грудня 2020 року, що стосувалися затвердженого складу депутатських комісій, у зв'язку із визнанням повноважень депутатів  ДУПЛЯКА Олександра (регламентна комісія) та ШТАНЬКО Лариси  (земельна комісія).

 

розглянуто звернення фракції "За конкретні справи" з ініціативи від відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації інвалідів  «Союз Чорнобиль України»"Віньковецька міська організація" щодо  забезпечення оздоровлення учасників ліквідації наслідків на ЧАЕС.  Депутати надали доручення Відділу соціальних послуг та Відділу фінансів дослідити дане питання щодо наявності фінансового ресурсу в бюджеті або ж можливості залучення позабюджетних коштів та внести пропозиції для подальшого розгляду на бюджетній комісії та винесення обговорення проєкту рішення на черговій сесії.                          Фото без описуФото без опису

 

  • обговорено та затверджено ряд цільових бюджетних програм:


Програма громадських робіт на 2024 рік. Подробиці плану заходів та виділення ресурсів були представлені директором Віньковецької районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості та депутатом селищної ради Олександром ТРОЯНОМ.


Програми економічного і соціального розвитку Віньковецької селищної територіальної громади на 2024 рік  щодо заходів програми доповідав начальник відділу економічного розвитку Олександр РЕНЬГАЧ. 

Голова громади Володимир ЛУЖНЯК, зазначив, що в наступному році не закладено жодних капітальних видатків з місцевого бюджету, усі заходи будуть спрямовані на підтримку життєдіяльності підприємств та установ громади, заходи у сфері оборони  та соціального захисту населення.
 

  • Внесено зміни до Програми соціальної підтримки громадян Віньковецької селищної ради, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2021-2025 роки.

ВАРТО ЗВЕРНУТИ УВАГУ. Прийняття бюджетної програми не передбачає обов’язкового фінансування.
Бюджетна програма - це план дій, спрямований на досягнення конкретної мети та завдань, а також очікуваного результату.


Цей план визначає, як розпорядник бюджетних коштів (особа або орган, який керує грошима в бюджеті) повинен виконати свої функції відповідно до закону. Для простоти, можна порівняти бюджетну програму з детальним планом, який вказує, як і на що будуть витрачатися кошти з бюджету.

Таким чином, хоча програма може бути затверджена, це ще не означає, що вона отримає необхідне фінансування. Це може бути скориговано чи обмежено під час бюджетного процесу або внаслідок змін у фінансовій ситуації та пріоритетів громади.

Усі діючі програми можна переглянути у розділі "Бюджет" на офіційному сайті громади.

Фото без опису

  • На сесії був затверджений бюджет селищної територіальної громади на наступний рік та зміни до бюджету на поточний. Розглядалися доходи та видатки, а також плани фінансування ключових програм. У 2024 році, пріоритетними статтями видатків буде підтримка військових, ветеранів та сімей учасників бойових дій, освіти, культури, медицини, соціальних програм підтримки незахищених верств населення.

Бюджет громади - це фінансовий план, який визначає, яким чином будуть використовуватися кошти, що надходять до територіальної громади від податків, субвенцій, та інших джерел. Це важливий інструмент управління фінансами громади. Прийнятий бюджет робить витрати громади доступними та зрозумілими для всіх.

Уся актуальна інформація про бюджет громади розміщена на FB-сторінці Відділу фінансів селищної ради та на офіційному сайті у розділі "Бюджет".

 

  • прийнято рішення Про визначення уразливими зонами масив поверхневих вод річки Калюс (частини річкової системи, які особливо чутливі та вразливі до негативного впливу людської діяльності).
  • прийнято рішення  Про внесення змін до рішення селищної ради від 12 квітня 2022 року №11-21/2022, що стосувались тарифів на платні соціальні послуги, які надаються комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» Віньковецької
    селищної ради»  тарифи затвердженні в новій редакції.
  • прийнято рішення Про внесення змін до рішення від 01.12.2020 р. № 4-1/2020, що стосувались організації роботи робітників КП "Віньковецький комунсервіс".
  • ухвалили рішення щодо передачі комунального нерухомого майна (гаражів) на баланс Відділу культури і туризму селищної ради.

Також на сесії селищної ради виступив голова громади Володимир ЛУЖНЯК із заявою щодо виключення з рішення про умови оплати праці селищного голови щомісячного преміювання та надбавок. Прийнято відповідне рішення у розрізі відповідності пунктів заяви, зауважень  та норм трудового законодавства.
Далі депутати розпочали розгляд блоку земельних питань.
Детальніше з рішеннями можна ознайомитись на сайті селищної ради у розділі "Офіційні документи".

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь