Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нарада з керівниками установ, підприємств та організацій щодо заходів підтримки ЗСУ та оборони Віньковецької громади

Дата: 19.01.2024 13:43
Кількість переглядів: 363

Фото без описуФото без опису 

Сьогодні, 19 січня о 10:00 в залі засідань Віньковецької селищної ради відбулася на рада за участі першого заступника Віньковецького селищного голови Дмитра ПРИСТУПИ, начальника 9-того відділу Хмельницького районного центру комплектування та соціальної підтримки Ігоря Павлова, в.о. керівника спілки учасників АТО Віктора МИШАКА та начальника Віньковецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Андрія ЩЕРБАНЮКА щодо заходів підтримки ЗСУ та оборони Віньковецької громади.

Питання, що обговорювались на нараді: 

  • уточнення військо-облікових данних працівників установ, підприємств, організацій та проходження ВЛК;
  • роботу єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних «Оберіг». 

Реєстр «Оберіг» — це проєкт Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів, електронна база даних для зберігання інформації, потрібна для ведення військового обліку.

"Оберіг" покликаний зменшити корупцію, можливість маніпуляцій з даними, можливість надсилання повісток подвійно, потрійно людям, які вже воюють.

"Кожен житель громади, може прийти в ТЦК СП уточнити свої облікові дані, написати заяву та отримати спеціальний ідентифікаційний код у свій військово-обліковий документ. Код буде внесено в єдину базу. Насправді це значно полегшує життя, до прикладу маючи код ідентифікації не буде проблем при перетині кордону, особами які мають на це право." - прокоментував Ігор ПАВЛОВ.

  • заслухали звіт ГО "РС спілка учасників АТО" про надходження та витрати у листопаді - грудні 2023 року. Домовились зустрічатись щомісячно для звітування та узгодження інших питань щодо діяльності спілки. Паралельно, публікація звіту буде здійснюватись через соціальні мережі селищної ради та газету "Сільські Новини".

НАГАДУЄМО. Уся інформація щодо надходження та спрямування коштів ГО "РС Спілка учасників АТО" компактно розміщена за посиланням на офіційному сайті Віньковецької селищної ради. Ознайомитись можна за посиланням. Якщо у вас з'явилися додаткові запитання, можна звернутися до Віктора Мишака,в.о. керівника спілки учасників АТО або до Ігоря Павлова начальника 9-того відділу Хмельницького районного центру комплектування та соціальної підтримки. Зібрані кошти акумулюються на рахунку ГО "РС спілка учасників АТО", спрямування коштів здійснюється за координації 9-того відділу Хмельницького районного центру комплектування та соціальної підтримки.

"Ми ведемо свою діяльність прозоро. Спілка не працює із готівкою, всі платежі здійснюються через рахунок спілки. Уся необхідна звітність та підтверджуючі документи в наявності. Рішення про спрямування коштів не приймаються одноголосно: ми співпрацюємо із селищною радою по актуальних запитах щодо потреб військових та з 9-тим відділом ТЦК СП: вони перевіряють дані військових, яким надається допомога, аби уникнути подання недостойвірної інформації." - прокоментував ситуацію Віктор МИШАК.

Дмитро ПРИСТУПА подякував присутнім за співпрацю: "Разом з аграріями, підприємцями та небайдужими жителями громади вдалось закупити автомобілі, тепловізори, запчастини та інші необхідні матеріали для підтримки наших захисників. Дякую кожному за патріотичну позицію та підтримку наших земляків. Цю роботу будемо продовжувати надалі. Адже, війна триває. Постійно звертаються військові та їх родичі за допомогою...Надання субвенції по запиту із військових частин - єдиний законний спосіб фінансування потреб військових напряму із селищного бюджету і коли надходять такі запити ми їх завжди підтримуємо. Але цього недостатньо, аби задовільнити усі запити. Щомісячно усі працівники відділів та установ селищної ради здають  добровільний внесок на підтримку ЗСУ, організовують волонтерські акції. Вдячний представникам бізнесу та аграріям за підтримку волонтерських ініціатив, активну участь, небайдужість та співпрацю. В єдності наша сила, тому давайте разом вирішувати усі питання."

Прозвучали запитання з залу щодо спрямування коштів на особисті рахунки та монобанки бійців, начальник 9-го відділу пообіцяв вивчити це питання детальніше до наступного засідання, що відбудеться через місяць.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь