Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підсумки 52 чергової сесії, що відбулася 23 лютого 2024 року

Дата: 26.02.2024 14:17
Кількість переглядів: 555

Рішення, які прийнято на черговій 56 сесії Віньковецької селищної ради:

  • Депутатські запити: заслухали відповіді від Служби місцевих доріг Хмельниччини та Хмельницької обласної адміністрації щодо експлуатаційного утримання доріг місцевого та державного значення.  Наразі, у державному бюджету відсутнє достатнє фінансування цієї статті видатків, адже всі кошти державного бюджету спрямовано на підтримку Збройних сил України.
  • Результати виконання цільових бюджетних програм: на розгляд та затвердження представленні звіти програм економічного і соціального розвитку, виконання програми утримання і розвитку автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури, програми благоустрою населених пунктів, програми розвитку житлово-комунального господарства
  • Внесення змін до Програм:  забезпечення охорони прав і свобод людини та  фінансової підтримки діяльності Хмельницького районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» у зв'язку із необхідністю надання субвенції на закупівлі дрона для бойового підрозділу ГУНП, що захищає Україну на нульовій лінії фронту та закупівлі програмного забезпечення електронного документообігу.

ВАЖЛИВО. Прийняття програми, не означає її фінансування. Наразі фінансовим пріоритетом селищної ради є: допомога ЗСУ, реалізація програм соціального захисту населення та забезпечення життєдіяльності установ громади.

  • Затвердження звіту про виконання селищного бюджету за 2023 рік. У 2023 році бюджет громади склав 174 736,00 тис. грн., що становить 104,0% від уточненого плану. Порівняно з 2022 роком, надходження збільшились на 17 272,00 тис. грн. Доходи загального фонду склали 168 810.7 тис. грн., що становить 102,3% від уточненого плану. Трансферти зросли на 6 774,6 тис. грн.

Попри військову агресію, розвиток громади було забезпечено. Стабільне функціонування систем життєдіяльності та допомога ЗСУ, внутрішньо переміщеним особам, підтримка соціально незахищених категорій населення були забезпечені завдяки спільній роботі селищної ради та організацій громади.

Проводилися роботи з ремонту доріг, освітлення та водопостачання. Важливою є також робота щодо управління відходами та озеленення територій. 

  • Внесено зміни до селищного бюджету на 2024 рік, вільний залишок спрямували на покриття дефіциту заробітної плати працівників бюджетних установ, на оплату комунальних послуг, спрямовано кошти на допомогу ЗСУ: у вигляді субвенції на установи силового блоку та закупівлю дрона для бойового підрозділу ГУНП, що захищає Україну на нульовій лінії фронту. 
  • Затверджено Стратегію розвитку Віньковецької селищної територіальної громади на період до 2027 року. Ця стратегія є результатом широкого обговорення, в якому брали участь представники громади, експерти, та владні органи. Вона відображає наші спільні цілі та потреби. Дякуємо всім, хто брав участь у створенні цієї стратегії!
  • Затверджено Стратегію розвитку комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників».Стратегія визначає конкретні напрямки та цілі розвитку центру. Шляхом врахування потреб громади та освітніх трендів, Стратегія КУ ЦПР ПП ВСР спрямована в площину підтримки траєкторії професійного розвитку педагогічних працівників закладів освіти громади шляхом консультативної та інформаційної діяльності, в основі якої лежить супроводження процесів реформування в освіті, варіативності й відкритості освітньої діяльності.

Також були прийняті рішення щодо поводження із комунальним майном, затверджено Положення про Відділ освіти, молоді та спорту в новій редакції, заслухали звіти старост (Зорянського, Майдано-Олександівського, Петрашівського, Женишковецького, Великоолександрівського, Нетечинецького старостатів), розглянули земельні питання.

Старости обов'язково згодом прозвітують перед жителями своїх громад. 

Нагадаємо, що детальніше із рішеннями можна ознайомитись у розділі "Офіційні документи" на офіційному сайті Віньковецької селищної ради.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь