Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Огляд засідання 53 сесії Віньковецької селищної ради 8 скликання, що відбулось  22 березня 2024 року о 9:00

Дата: 27.03.2024 16:58
Кількість переглядів: 51

Фото без описуПрийнято та розглянуто рішення:

 

Про визнання повноважень депутата Віньковецької селищної  ради VІІІ скликання БІЛАНЮКА Володимира Петровича, обраного на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року та зареєстрованого Віньковецькою селищною територіальною виборчою комісією у багатомандатному виборчому окрузі за єдиним виборчим списком від Хмельницької обласної організації «Політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ». 

 

Про внесення змін до рішення селищної ради від 01 грудня 2020 року № 8-1/2020, своїм голосом депутати підтримали вивести зі складу постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, економіки, промисловості, регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва членкиню комісії Тарнавську Аліну Петрівну і ввести Біланюка Володимира Петровича. 

 

Про депутатські запити. Депутати Ян Стецюк та Олександр Коцемір порушили питання щодо необхідності переглянути більш детально та визначити місця зупинки шкільних автобусів, або ж  встановити відповідні дорожні знаки.

 

Віталій Арсенюк, начальник відділу освіти, молоді та спорту прокоментував ситуацію: "Наразі підвозом забезпечені 497 дітей, це майже третина від загальної кількості здобувачів освіти, на маршрутах задіяно 12 шкільних автобусів,  з кожним роком кількість дітей буде тільки збільшуватися.  В розрізі кожного закладу є маршрут і паспорт маршруту, які затверджуються розпорядженням голови та наказом директора, визначено місця посадки дітей, водії щоранку проходять обстеження медичного працівника, та двічі на рік оглядають технічний стан автобусів. Щороку понад 200 тисяч гривень виділяють із селищного бюджету на ремонт шкільних автобусів. Зі здобувачами освіти проведено позапланові інструктажі, також окремо питання дотримання техніки безпеки будуть підніматися на батьківських зборах."

Депутати вимагали, аби по найбільш навантажених маршрутах були передбачені зупинки та встановлено «лежачі поліцейські» біля кожного закладу освіти, де це необхідно.

Також розглянули звернення мешканців вулиці Проскурівська, що стосувались обмеження швидкості та безпеки руху. Також на сесії прозвучала пропозиція аби всі місця посадки дітей забезпечити засобами зовнішнього освітлення, або ж встановити хлопчиків-пішоходів на пішохідному переході. Начальник відділу економічного розвитку Олександр РЕНЬГАЧ, запевнив депутатів, що будуть направлені листи у відповідні служби щодо додаткового убезпечення руху на маршрутах шкільних автобусів.

 

Про внесення змін до Програми  соціальної підтримки громадян Віньковецької селищної ради,  які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2021-2025 роки.

Зміни стосувались можливості надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». На наступній сесії, Відділом надання соціальних послуг буде  розроблено Порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи-жителів Віньковецької селищної територіальної громади.

Наразі, це єдина можливість, допомогти ліквідаторам та постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, адже усі державні програми підтримки припинені. 

 

Про внесення змін до Програми захисту населення від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території Віньковецької селищної ради на 2021-2025 роки.

Зміни стосувались, можливості впровадження місцевої системи централізованого оповіщення, яка буде автоматизованою.

Про внесення змін до селищного бюджету Віньковецької селищної територіальної громади на 2024 рік.

Перевиконання бюджету спрямовані на підтримку військових частин, встановлення пам'ятних знаків Героям російсько-української війни на Алеї патріотів, матеріальну підтримку сімей загиблих військових та тих, хто опинився у складних життєвих обставинах. Також шляхом перенесення асигнування, без виділення додаткових фінансів спрямували кошти на оплату відряджень працівникам освіти, що супроводжували здобувачів освіти на олімпіади, придбання дров для закладів освіти.  Вільний залишок освітньої субвенції спрямували на НУШ-приладдя для учнів  5-6 класів.Шляхом збільшення доходів спеціального фонду виділили кошти для придбання насосу для водонапірної башти в село Охрімівці. 

 

Про внесення змін до Переліку  видів громадських робіт на 2024 рік, що належать до суспільно корисних робіт: тепер особи які перебувають на обліку в Центрі зайнятості тепер можуть по всій громаді виконувати роботи, які будуть спрямовані на оборонні заходи, та підтримку ЗСУ.

 

Про внесення змін положення комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Віньковецької селищної ради.

Зміни стосуються введення в штат посади практичного психолога, який буде працювати з ветеранами та їх сім’ями. 

 

Також на цій сесії депутати заслухали звіти старост Говорівського, Осламівського, Карачієвецього, Пилипо-Олександрівського, Яснозірського та Дашковецького старостинських округів, а також селищного голови, прийнято процедурні зміни, що стосувалися прийняття Положень про Відділ цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи, внесення змін до Положення про Загальний відділ Віньковецької селищної ради, затвердження Положення про порядок встановлення меморіальних дошок та пам’ятних знаків на території населених пунктів  Віньковецької селищної територіальної громади та надання згоди на безоплатне прийняття з державної власності комунальну власність територіальної громади Віньковецької селищної ради майно, блок земельних питань.

 

Нагадаємо, що детальніше із рішеннями можна ознайомитись у розділі "Офіційні документи" на офіційному сайті Віньковецької селищної ради.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь