Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спільна справа: як громада села Пилипи -Олександрівські об'єднала зусилля для підтримки ЗСУ

Дата: 12.04.2024 08:43
Кількість переглядів: 868

Фото без опису

Повномасштабна війна в Україні триває вже понад два роки, і тієї єдності та азарту, які були в перші місяці – вже майже не залишилось. Нічними тривогами, інформаційними вкидами про повсюдну зраду, ракетами над головою та новинами із фронту – ворог прагне підірвати нашу міць, виснажити усі ресурси та втопити в зневірі. Але ми маємо триматися, бо наші хлопці, які зараз захищають нас на передових позиціях досі потребують допомоги, підтримки й нашої єдності.

 

«Маємо допомагати ЗСУ та об’єднатися разом в надійний тил підтримки для захисників-односельців» - з такою пропозицією звернулась до старости жителька села Пилипи Олександрівські, а сьогодні – офіційна волонтерка Тетяна ОЛЕНДРА. Пані Тетяна, не з чуток та телевізора, а з власного досвіду знає, як важко родичам, тих, хто служить в лавах ЗСУ, як потребують підтримки військові та які є актуальні проблеми на фронті. Адже, два її сини – захищають Україну від російської навали, а всі інші члени сім'ї - волонтерять.

Фото без описуФото без опису

Староста села Іван УРСАТИЙ пропозицію підтримав – зібрав схід села, запросив селищного голову Володимира ЛУЖНЯКА, представників від ТОВ «Агрофірма Прогрес-В», представників релігійної громади та ініціативних мешканців села. Зібралось близько 50 людей, і якщо враховувати те, що заселених дворів у селі біля 160, це чимала кількість присутніх.

Фото без описуФото без опису

Спершу пролунала ініціатива – збирати кошти на єдиний рахунок, аби оперативно акумулювати та спрямовувати ці кошти на потреби захисників-односельчан.

В ході зустрічі, представники ТОВ «Агрофірма Прогрес-В» запропонували реалізувати волонтерський проєкт швейної майстерні для потреб ЗСУ, громада села пропозицію підтримали. ТОВ Агрофірма Прогрес-В закупили сучасну швейну машинку, деякі меблі та пообіцяли супроводжувати цей проєкт «до переможного завершення». Староста запропонував організувати волонтерський цех в старостаті.

Фото без описуФото без опису

З того моменту робота закипіла – почали облаштовувати приміщення,  в цьому посприяли син та батько електрики Віктор та Михайло ПАЗЮКИ, які допомогли забезпечити швейний міні-цех електрикою та теплом.

Фото без описуФото без опису

Найактивніше працював Михайло ГРИЦЮК, який доклав чимало зусиль і засобів для реалізації цього проєкту, Його роль в цій ініціативі одна з вирішальних, адже Михайло допоміг із меблями, супроводжував облаштування цеху, допомагав із підбором та закупами матеріалів, налагодженням усіх процесів виробництва, чимало доклав зусиль та власних коштів. Пан Михайло має значний досвід у меблевій справі, адже має власний меблевий цех у місті Хмельницький, завжди вітає та підтримує місцеві ініціативи.

Фото без описуФото без опису

Тетяна ОЛЕНДРА стала офіційним волонтером, відкрила рахунок куди спрямовують кошти односельці. Непросту ношу взяла на себе ця відважна жінка – кожному потрібно донести важливість спільної справи та заохотити приєднатися до допомоги, багато на цьому шляху негативу і перешкод, але йти варто, адже на кону життя нашої країни.

Фото без описуФото без опису

В рамках благодійної ініціативи домовились збирати посильні суми з кожного домоволодіння в селі та  щомісяця на сході села звітувати про спрямування коштів. За потреби направляють кошти на збори воїнів-земляків, або підтримку волонтерів. Зокрема, в березні допомогли фінансово Волонтерам Незламним.

Пані Тетяна також немало доклала до облаштування волонтерського цеху самотужки  закупила за свої кошти одну зі швейних машин, бере активну участь в роботі цеху та плетінні маскувальних сіток.

Фото без описуФото без опису

Зараз в цеху стабільно працює по 3 з 5 швачок, які виявили ініціативу. Також є домовленості із місцевим центром зайнятості щодо залучення людей до волонтерського проєкту, бажають допомогти й працівники апарату селищної ради. Подібний досвід мали у Великому Олександрові та Охрімівцях, один день в тижні стабільно стали волонтерськими.

В рамках ініціативи, першим продуктом виготовленим в майстерні стало виготовлення спальних мішків, які для військових мають велике значення:

  • спальні мішки забезпечують військовослужбовцям необхідний рівень комфорту та безпеки під час відпочинку в будь-яких умовах, включаючи низькі температури, дощі або вітер.
  • спальні мішки мають ізоляційні шари та теплозберігаючі матеріали. Це допомагає утримувати тепло тіла під час низьких температур і запобігає переохолодженню, що може бути небезпечним для здоров'я військових.
  • спальні мішки допомагають забезпечити якісний сон в будь-яких умовах, що позитивно впливає на роботу військових під час служби.
  • виготовлення та надання спальних мішків для військових може бути способом висловлення підтримки та вдячності.

Фото без описуФото без опису

«Поки виготовляємо небагато: закуплено матеріал та планується пошиття 15 мішків, але ми впевнено нарощуємо темп та плануємо розширювати асортимент» - поділилась швея-закрійниця Леся КОНДРАТЮК.

Фото без описуФото без опису

«Молода мати, чекає коханого з фронту та в турботах про новонароджену шестимісячну доньку все ж знаходить час на добру справу і таких матусь-ентузіастів в селі багато. Бо ж Пилипи – це молодіжне село, тут багато молодих та ініціативних людей. Це гідний приклад – для підростаючих українців, патріотичне виховання на практиці» - мовить староста Іван УРСАТИЙ.

 

Фото без описуФото без опису

Успішно запустили в Пилипах, ще один проєкт – плетіння маскувальних сіток для ЗСУ. Микола МАГАЛЯС допоміг зі станками для плетіння сіток. Матеріали закупляють із коштів зібраних в рамках ініціативи «Одноденний заробіток на потреби ЗСУ» працівників Пилипо-Олександрівської гімназії, фінансової підтримки жителів села також з матеріалами допомагає ТОВ «Агрофірма Прогрес-В».

Фото без описуФото без опису

Селищна рада завжди готова підтримати такі ініціативи старостатів, окрім того, приємно, що активно включилися ТОВ "Агрофірма Прогрес-В" (керівник Микола Валько).

Обладнання та матеріали закуплено за кошти #БОБФ_Агропросперіс, за сприяння ТОВ"АГРОФІРМА ПРОГРЕС-В" , що входить до групи компаній Агропросперіс і  генерального директора Миколи Васильовича Валька.

Окрема, подяка людям, які продовжують невтомно допомагати та працювати на перемогу. Особливо, хочеться відзначити ініціаторів цього проєкту, людей, які проробили неймовірний пласт роботи, аби ця ініціатива була реалізована та зарядили своїм ентузіазмом інших - Грицюк Михайло Григорович, Олендра Тетяна Володимирівна, Леся Володимирівна Кондратюк. Ваша енергія, сила духу та бажання допомогти - вражають, мотивують, надихають!

Селища рада буде продовжувати підтримувати цей проєкт: фінансово, інформаційно, фізично, залученням спонсорів та благодійників.

Перемога - це довгий шлях, тож маємо триматися разом, продовжувати працювати, підтримувати, допомагати, аби наші військові відчували міцне плече тилу. 

Фото без описуФото без опису
 

Дякуємо керівнику ТОВ "Агрофірма Прогрес-В" Миколі ВАЛЬКУ за підтримку, старості села та жителям за ініціативу та активну позицію. Разом до перемоги!

Відкрито спеціальний волонтерський рахунок, і кожен, за бажанням може доєднатися до благородної справи:

Номер карти

4149499083418382

 

Рахунок

262026400958441196

IBAN

UA503052990262026400958441196


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь