Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОГЛЯД 54 СЕСІЇ

Дата: 29.04.2024 15:28
Кількість переглядів: 235

Фото без описуСьогодні, 29 квітня о 10:00 в сесійній залі селищної ради відбулося засідання 54 чергової сесії селищної ради VIII скликання.

Депутати підтримали своїм голосом проєкти рішень, що стосувалися змін до селищного бюджету, поводження з комунальним майном та гуманітарною допомогою, перейменування вулиці Центральна в селищі Віньківці та розглянули земельні питання.

 

Найбільш палку дискусію викликало питання ініціативи фракції "За конкретні справи" щодо перейменування вулиці Центральна. 23 квітня на засіданнях постійних депутатських комісій, окрім депутатів, були присутні також жителі селища: представники працівників ТОВ "Лани Віньковеччини" та Анатолій ЛЮБИЙ. Алла ОЛЕНДРА виклала суть порушеного питання та ознайомила усіх із результатами громадського обговорення, також наголосила, що в міжсесійний період до селищної ради надійшли листи від підприємств, що розташовані на вулиці Центральна – ТОВ «Лани Віньковеччини» та ТОВ «Віньковецький сирзавод», які підтримали пропозицію щодо перейменування. Також є згода від родичів покійного.  У ході дискусії пролунали різні думки та погляди щодо прийняття рішення. Голова громади Володимир ЛУЖНЯК закликав депутатів врахувати усю інформацію, а також, думки та побажання, що прозвучали на комісіях при прийнятті остаточного рішення. Рішення прийнято більшістю голосів.

 

Але на цьому дискусія щодо перейменування об’єктів топонімії не закінчилась – на сесії пролунала ініціатива від депутатів перейменувати вулицю Проскурівська в селищі Віньківці. Ця вулиця стала пам’ятною для нас усіх за час повномасштабної війни - майже завжди саме з вулиці Проскурівська бере початок живий коридор слави зустрічі Героїв Віньковецької громади.

 

Пропоновані варіанти назв на сьогодні: вулиця Героїв Віньковеччини або Захисників Віньковеччини. Також пролунала пропозиція перейменувати парк Центральний на парк Героїв Віньковеччини. Щодо називання вулиць іменами Героїв – дійшли спільної думки відкласти це питання до закінчення війни, адже вже сьогодні є вулиці в населених пунктах громади, де мешкали 2 і більше Героїв російсько-української війни на території громади.

 

Незабаром, відбудеться засідання топонімічної комісії, де будуть обговорені та узагальнені пропозиції для винесення їх на громадське обговорення. Слідкуйте за анонсами аби бути в курсі важливих подій!

 

Нагадуємо, що детальніше із рішеннями можна ознайомитись у розділі "Офіційні документи" на офіційному сайті Віньковецької селищної ради.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь