Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підсумки 55-ї сесії Віньковецької селищної ради

Дата: 24.05.2024 11:28
Кількість переглядів: 277

24 травня 2024 року відбулася 55-та сесія Віньковецької селищної ради, на якій були присутні 17 депутатів із 26 обраних. На порядку денному було розглянуто низку важливих питань, що стосуються життєдіяльності громади.

Фото без опису

  • Першим пунктом порядку денного було питання про депутатські запити. Проте, жодних запитів від депутатів не надійшло.
  • Одноголосно депутати підтримали Затвердження Програми підтримки КНП «Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни»Депутати розглянули і затвердили Програму підтримки та розвитку КНП «Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни» Хмельницької обласної ради на 2024-2025 роки. Фінансування програми буде здійснюватися за наявності фінансових можливостей. Метою програми є підтримка військових, які проходять лікування у госпіталі.
  • Сесія також розглянула зміни до селищного бюджету на 2024 рік.

Перевиконання бюджету склало 800 тисяч гривень, які було розподілено на нагальні видатки: на обрізку дерев для забезпечення закладів освіти твердим паливом, на відшкодування  різниці в тарифах для населення на водопостачання та водовідведення, на заробітну плату працівникам з благоустрою.

У рамках перенесення коштів, визначених в кошторисі (без виділення додаткового фінансування), Віньковецька селищна рада спрямовує фінансові ресурси на освітні та соціальні потреби громади: У секторі освіти планується виділення на оплату послуг з на водопостачання та водовідведення, на співфінансування мультимедійного обладнання для Нової української школи (НУШ), що становить 10% від загальної суми субвенції, виплату заробітної плати працівникам, на ремонт автомобіля. У секторі соціальних послуг розподіл коштів передбачає виділення коштів на паливо та  на заробітну плату соціальних працівників. Для потреб культурного сектору виділено кошти на пальне.

  • СУБВЕНЦІЇ ОСВІТІ.

(Субвенція - це гроші, які надає держава або інша владна організація місцевим урядам або організаціям для фінансування конкретних програм або послуг.)

Розподіл субвенцій освіті включає:

  • 31 301 гривень для інклюзивних класів та корекційних занять;
  • 215 тисяч гривень на заробітну плату працівників, що займаються корекційними заняттями;
  • 651 тисячу гривень на придбання мультимедійного обладнання для НУШ;
  • 1 мільйон 77 943 гривень в рамках програми ООН щодо надання продовольчої допомоги закладам освіти для учнів 1-4 класів.
  • Затверджено Положення про надання дозволу на виїзну торгівлю, надання послуг у сфері відпочинку та розваг, а також ярмаркових заходів на території селищної ради.
  • Списання основних засобівВіньковецька лікарня звернулася з проханням списати газові котли, які вийшли з ладу через корозію. Було вирішено дати дозвіл на списання цих котлів, оскільки, вони більше не придатні для використання.

Крім того, селищний голова видав розпорядження про передачу роутера на Відділ надання соціальних послуг.

Далі розглянуто низку земельних питань.

Таким чином, 55-та сесія Віньковецької селищної ради завершилась прийняттям рішень, що стосувалися підтримки громадських закладів, змін до бюджету та регулювання місцевих процесів.

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь