Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІНСТИТУЦІЙНИЙ АУДИТ: ВИКЛИКИ ЧИ НОВІ МОЖЛИВОСТІ Семінар Управління державної служби якості у Хмельницькій області

Дата: 27.05.2024 08:38
Кількість переглядів: 377

23 травня 2024 року на запити керівників ЗЗСО та ЗДО Віньковецької селищної ради, з метою налагодження якості управлінських процесів в закладах освіти громади Управлінням Державної служби якості освіти у Хмельницькій області було проведено семінар-тренінг на базі Віньковецького ліцею.

Управлінський захід був насичений конкретними порадами, системним аналізом, аналітичними прикладами, інтерактивною взаємодією та вичерпними відповідями на запитання 30 учасників семінару.

ОЛІЙНИК Валерій Цезарович, начальник Управління Державної служби якості у Хмельницькій області, визначив місію інституційного аудиту як допомогу закладам освіти в підвищенні якості їхньої діяльності та сприянні зростанню суспільної довіри до освіти; розповів, як пов’язані інституційний аудит та внутрішня система забезпечення якості освіти; проаналізував цінність інституційного аудиту для кожного закладу освіти.

«Жодна норма не має суперечити чинному законодавству… Ми маємо бути монолітними… Пишіть проблеми, але малюйте шляхи їх вирішення» - навколо таких ключових фраз-ідей-вимог побудувала управлінський діалог із учасниками семінару ДУПЛЯК Тетяна Василівна, начальник відділу моніторингу, сертифікації та контролю. Чітко та конкретно було розставлено акценти на проблемних питаннях викликів і можливостей інституційного аудиту: алгоритм підготовки школи до інституційного аудиту; документи, що аналізуються в закладі освіти; підготовка директора до інституційного аудиту; підготовка вчителя до інституційного аудиту; прозорість та інформаційна відкритість закладу освіти. Багато уваги звернено Тетяною Василівною на виконання керівником, педагогом обов’язків, передбачених законодавством.

ПАВЛУНИК Альона Володимирівна, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту, провела тренінг зі створення асоціативних моделей. Учасники семінару в інтерактивній взаємодії працювали в п’яти групах. Алгоритм підготовки до інституційного аудиту  створювали групи «директорів», «завучів», «педагогів». Моделі очікування після проведення інституційного аудиту проєктували групи «батьків» і «дітей».

ЄВЧУК Олександр Михайлович, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту, проілюстрував алгоритм проходження процедури самооцінювання керівниками ЗЗСО в інформаційно-аналітичній системі «EvaluEd».

Керівники закладів освіти Віньковецької селищної ради вдячні працівникам УДСЯО у Хмельницькій області за практичний семінар, насичений корисною інформацією для підвищення управлінської компетентності, налагодження якості освітніх і управлінських процесів закладу та внутрішньої системи забезпечення якості освіти в ЗЗСО та ЗДО.

У семінарі взяли участь начальник (Арсенюк В. О.) і спеціалісти відділу освіти, молоді та спорту Віньковецької селищної ради (Брошко Л. Л., Дуплій Ю. Л., Побережна І. В.) та працівники Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Саврій С. Г., Штанько О. М.).

ПОРТФОЛІО МАТЕРІАЛІВ:

https://drive.google.com/drive/folders/1zopr3IV1pXM_JMYEp1LLfSIvJ9uDYUF3?usp=sharing

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь