Віньковецька селищна рада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація для жителів Віньковецької громади: сплата податків на нерухоме майно та землю

Дата: 11.06.2024 15:57
Кількість переглядів: 366

Шановні мешканці Віньковецької громади, звертаємо вашу увагу на важливу інформацію стосовно сплати податків на нерухоме майно та земельні ділянки. Згідно з чинним законодавством України, кожен власник квартири, будинку чи земельної ділянки зобов’язаний щорічно сплачувати відповідні податки.

Вимоги Закону
Відповідно до українського законодавства, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, повинен сплачуватися щорічно. Це стосується власників квартир і будинків, а також платників земельного податку. Податкове повідомлення-рішення з детальним розрахунком сум податку та платіжними реквізитами надсилається контролюючим органом до 1 липня року, що настає після базового податкового періоду. Сплату необхідно здійснити протягом 30 днів з дати вручення повідомлення, тобто до 31 серпня 2024 року. У разі несвоєчасної сплати, з 1 вересня 2024 року буде нараховуватися пеня.

Нові можливості для платників податків
Тепер усі платники податків мають можливість перевіряти свої розрахунки та наявність боргів не виходячи з дому за допомогою Електронного кабінету або додатку "Моя податкова". Щоб переглянути повідомлення-рішення, необхідно авторизуватися через кабінет для громадян, використовуючи цифровий підпис або підпис у додатку "Дія", та увійти в розділ «Мої податкові повідомлення-рішення». Тут буде зазначено, за які об’єкти необхідно сплатити податок.

Це значно спрощує процес перевірки та сплати податків, особливо для тих, хто переїхав до іншого міста чи за кордон. Ви можете не чекати паперове повідомлення, а одразу перевірити стан нарахувань онлайн та здійснити оплату.


Ми сподіваємося на ваше розуміння та своєчасну оплату податків. Не забувайте зберігати квитанції про оплату, адже це є підтвердженням виконання вами своїх податкових зобов’язань.

Дякуємо за вашу відповідальність та сумлінність!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь